Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Gol je postigo klasno, ali za titulu kasno

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 10:00

Vatreni je zabio prvi pogodak za Bijele u 36. godini, može li ga Hajduk zadržati...

Ivan Perišić ima 35 godina na leđima i tešku ozljedu iza sebe, no pokazao je koliku klasu ima ii zašto ga je Hajduk doveo natrag. Pogodak Istri 1961 za remi 1-1 volejčinom lijevom nogom dokaz je da se radi o jednom od hrvatskih najboljih igrača svih vremena i da će reprezentacija imati velike koristi na predstojećem Euru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zaslužio je pljesak igrač Hajduka koji se još maloljetan uputio iz Poljudu u nogometnu pustolovinu, a u svojoj karijeri nastupao je za najbolje svjetske klubove, osvajao medalje s reprezentacijom.

No, na prvi gol za Hajduk, budući da kako mlad nije upisao službeni nastup, čekao je do 35 godine i sigurno mu je jedan od dražih u karijeri.

Šteta je što je Hajduk prije njegovog punog povratka, uloge startera, već izgubio šanse za trofeje pa nema taj pogodak toliku težinu što se rezultatskog smisla tiče, no dokazao je da je klasa vječna.

Perišić je za HNL 'svemirski brod', zapljeskali su mu svi na Aldo Drosini u utakmici u kojoj je crveni karton dobio domaći trener Paolo Tramezzani kada je imao bliski susret s Jurom Ivankovićem.

Utakmicu je obilježio taj incident, ali i pokruka Torcide 'ozlijeđenima' koji su ostali u Splitu. Na koga su točno mislili, ne zna se precizno, no i Leon Dajaku je najnovije na listi stranaca koji su obrisali slike na Instagramu vezane za Hajduk što znači da je i on vrlo vjerojatno na odlasku. Međutim, dok god Hajduk ima Perišića, neće se puno navijača obazirati na Dajakua.

Sad je najvažnije Perišića što duže zadržati u Hajduku, da se s njim pokuša izboriti skupina Konferencijske lige, jer objektivno, on može igrati skoro gdje god poželi, pogotovo bude li protagonist na Europskom prvenstvu.

Donedavni predsjednik Hajduk Lukša Jakobušić imao je odličnu ideju kada je doveo Perišića, jer on je uz Marka Livaju i Josipa Brekala trebao biti 'jezičac na vagi' u borbi za velike stvari, no nikada se nije posložilo da njih trojica startaju zajedno.

Hajdukov sunovrat bio je prebrz za Perišićev potpuni povratak, a sad je na novom predsjedniku Ivanu Biliću da što prije složi sportski sektor koji će slagati momčad za iduću sezonu.

Teško će Bijeli pronaći takva krila kao što su Perišić i Brekalo, no mora Hajduk biti konkurentan, jer uskoro će se ući u 20. sezonu bez titule.

Konferencijska liga bila bi 'poguranac', možda i motiv njima dvojici da ostanu i dalje te pokušaju prekinuti dominaciju Dinama te obradovati navijače,

Ukoliko Livaja bude spreman za Goricu, možda bismo mogli vidjeti sjajni tercet na Poljudu za kraj sezone koja će se pamtiti kao uzbudljiva, ali na kraju ipak neuspješna premda je Hajduk imao sve u svojim rukama.



Tagovi

Ivan PerišićHajdukIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti