Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Pobjesnio Tramezzani i dobio crveni karton, a Perišić prvijencem donio bod Hajduku

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 21:05

Žestoka utakmica u Puli završena remijem 1-1

Remijem 1-1 završila je utakmica u Puli koju su obilježili iskuljučenje domaćega trenera i spektakularan gol Vatrenog. Prvo poluvrijeme je bilo žestoko, a udrugom su se se jedni i drugi činilo se pomirili da će svatko osvojiti po bod. Puljani su nastavili niz neporaženosti, a Hajduk nije izgubio što je vijest u drugom dijelu sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Napokon je po prvi put u Hajduku startao Ivan Perišić, trener Jure ivanković složio je prvu postavu od zdravih igrača, stavio u početnih 11 najbolje što je imao. No, na klupi su mu uz iskusnije Vadisa Odjidju i Filipa Čuića, bili redom juniori, od vratara Raula Bezeljaka, Bruna Durdova, Luke Hodaka, Noe Skoke, Nike Pavića, Luke Juraka te Matea Jurića-Petrašila. Sve zbog toga što je duga lista ozlijeđenih na Poljudu, pa su mnogi ostali u Splitu. A kako je za Hajduk sezona praktički gotova što se tiče plasmana, eto prilike mladima da iskuse okruženje prve momčadi.

Istra 1961 je povela u četvrtoj minuti praktički iz prvog napada kada je Emmanuel Ekong ubacio u šesnaesterac loptu za Salima Faga Lawala koji je sa 12 metara naciljao suprotni kut za 1-0. Bio je to novi šok za Bijela nakon poraza od Varaždina na Poljudu.

Već u desetoj Lawal je opet zatresao mrežu Bijelih, no pogodak je poništen, javljeno je sucu Anti Čulini iz VAR sobe da je bilo zaleđe u začetku akcije. Hajduk definitivno nije izgledao dobro, ali se nakon toga malo trgnuo kada je Rokas Pukštas u kontru gurnuo Josipa Brekala, ali je izborio samo korner.

U 21. je pucao Aleksandar Trajkovski, a Lovro Majkić obranio, da bi udarac Fahda Moufija završio od bloka u korneru. Na drugoj strani su domaći imali još bolju priliku, nakon dodavanja Ekonga, pucaoj je Elias Filet sa sedam-osam metara, ali je Borna Buljan obranio čisti zicer.

Dobru taktiku s tri brzanca naprijed smislio je nekadašnji Hajdukov trener Paolo Tramezzani, jer Istra je stvarala šanse, pa je tako ponovnio pucao Filet, ali pokraj gola.

Najopasniji u redovima Hajduka bio je Brekalo, našao se u dvije prilike nakon toga, jednom mu je obranio Majkić, a drugi put je bio neprecizan.

Filip Krovinović koji je u ovoj utakmici bio kapetan, u 31. minuti je ljevicom probao sa 25 metara, no nije se dao iznenaditi Majkić.

Nakon što su dva igrača Istre ostala ležaati na travnjaku, Hajduk je nastavio s igrom, pa je došlo do bliskog susreta dvojice trenera Tramezzanija i Ivankovića, a deblji kraj izvukao je strateg domaćih koji je isključen, dok je Hajdukov prošao sa žutim kartonom.

Nakon toga se dogodio povijesni trenutak jer je Hajduk izjednačio prvijencem Perišića iz spektakularnog voleja ljevicom u suprotni kut nakon što mu je Ismael Diallo asistirao glavom. Veliko Hajdukovo pojačanje se pokazalo u najboljem svjetlu, to je ono što su od njega očekivali navijači Bijelih, no nažalost po njih je borba za titulu završila. Ali obradovat će pogodak Perišića izbornika Zlatka Dalića pred nadolazeći Euro...

Mogli su domaći do novog vodstva u nadoknadi nakon kombinacije iz kornera kada je Mladen Devetak pucao pokraj vrata.

U 57, minuti Torcida je istaknula transparent 'Pozdrav "ozlijeđenima", vidimo se u Splitu', aludirajući vjerojatno na to što je na klupi bilo puno juniora...

U nastavku je prvi zaprijetio Trajkovski tek u 59. minuti, ali nije uspio zabiti premda je bio u dobroj poziciji na 15 metara. Nakon nešto više od sata igre Perišić je napustio teren, ovo mu je bilo najdulje što je igrao u dresu Hajduka od oporavka, zamijenio ga je Odjidja što je izazvalo određene promjene u postavci Hajduka. Pukštas je stao na desno, Brekalo na lijevo krilo, a Krovinović na polušpicu.

U 66. minuti, dok je trajala bakljada Torcide pucao je Brekalo, a onda je uslijedio kratki prekid dok se nije poboljšala vidljivost.

Niko Sigur je u 71. minuti dobio žuti karton, a kako mu je to treći, neće ga biti na idućoj utakmici s Goricom na Poljudu.

Na terenu su se u završnici na suprotnim stranama našla braća Mario i Filip Čuić, a malo potom Hajduk nije priznat gol jer je Filip Uremović prije nego što je zabio igrao rukom.

U nadoknadi je Vuk imao velku prigodu, ali samo je izborio korner, a na dugoj strani je probao Krovinović. Probao je i dvaput splitski Čuić, ali nije pogodio tako da je ostalo 1-1.


 ISTRA 1961 – HAJDUK 1-1 (1-1)

Pula. Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 5993. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Dario Kolarević (Zagreb) i Ivan Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Kruno Šarić (Zagreb).

Istra 1961 (3-4-3): Majkić – Majstorović, Marešić, Iovu – Koski (od 68. Hujber), Ćalušić (od 77. Maurić), Blagojević, Devetak – Ekong (od 77. M. Čuić), Filet (od 68. Vuk), Lawal (od 59. Lisica). Trener: Paolo Tramezzani.

Hajduk (4-2-3-1): Buljan – Moufi, Uremović, Šarlija, Diallo – Sigur (od 78. Durdov), Krovinović – Brekalo, Pukštas (od 89. Jurak), Perišić (od 62. Odjidja-Ofoe) – Trajkovski (od 78. F. Čuić). Trener: Jure Ivanković.

Strijelci: 1-0 – Lawal (4., Ekong), 1-1 – Perišić (42., Diallo)

Žuti kartoni: Blagojević, Majstorović, Ćalušić (Istra 1961), trener Ivanković, Moufi, Sigur, F. Čuić (Hajduk)

Crveni kartoni: Trener Tramezzani 34. (Istra 1961)



Tagovi

Istra 1961HajdukPaolo TramezzaniJure IvankovićIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti