Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Čop odvukao Lokomotivu do vrijedna tri boda u borbi za Europu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 18:49

Gosti su poveli nakon kiksa Čavline, ali u nastavku su preokret osigurali Čop dvama pogocima, kao i Čavlina dobrim obranama u završnici

Nogometaši Lokomotive u susretu su 34. kola HNL-a preokretom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Slaven Belupo sa 2-1 (0-1). Goste je u vodstvo doveo Tomislav Štrkalj, da bi u nastavku s dva gola rezultat preokrenuo Duje Čop. Ovom pobjedom petoplasirana Lokomotiva stigla je do učinka od 50 bodova, samo bod više ima četvrti Osijek koji drži posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu sljedeće sezone. Slaven Belupo je ostao deveti sa 33 boda, četiri manje od osme Istre 1961, a pet manje od sedme Gorice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tijekom prvog poluvremena Lokomotiva je imala čak 64 posto posjed lopte, ali nije uputila niti jedan udarac u okvir gola Slavena. S druge strane, gosti su stigli do pogotka uz pomoć domaćina. Nikola Čavlina grubo je pogriješio kod ispucavanja slobodnog udarca malo izvan vlastitog 16-erca. Nije dobro zahvatio loptu i praktički je samo predao gostima, uz to je ostao daleko izvan svojih vrata. Tomislav Štrkalj to je primijetio i s 18-ak metara pogodio u nebranjenu mrežu.

Mogli su Koprivničani u završnici prvog poluvremena i do drugog gola, Šuto je izigrao čitavu obranu domaćih i idealno poslužio Šakotu točno na bijeloj točki, ali udarac s 11 metara napadača gostiju proletio je daleko preko grede.

U nastavku utakmice Lokomotiva je zaigrala daleko bolje i opasnije. Prvi puta su ozbiljnije zaprijetili već u 50. minuti preko Mersinaja, koji je pucao iznad gola. Potom je pokušao Goričan, a zatim je stigla i velika šansa koju je promašio Šotiček.

Do potpuno zasluženog izjednačenja, Lokomotiva je stigla u 70. minuti. Nakon gužve u 16-ercu, Duje Čop se najbolje snašao i prvi puta poentirao nakon dva mjeseca, također protiv Slaven Belupa, ali u Koprivnici.

Tri minute kasnije, potpuni preokret. Tomislav Božić neoprezno je u vlastitom 16-ercu startao na Kukavicu, a Zebec je bez puno razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator 11-erca bio je Duje Čop.

Farmaceuti su krenuli u potpuni napad u završnici dvoboja. Prijetili su Lumala, Lepinjica i najopasnije od svih - Štrkalj, ali Čavlina se iskupio za pogrešku iz prvog dijela i stavio pečat na pobjedu Lokomotive.

Lokomotiva – Slaven Belupo 2-1

Stadion: Gradski stadion Zagreb

Strijelci: 0-1 Štrkalj (35.), 1-1 Čop (70.), 2-1 Čop 11m (73.)

Glavni sudac: Mario Zebec (Cestica), pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec), Dominik Benković (Zaprešić) i Tihomir Pejin (Donji Miholjac), VAR: Igor Pajač (Sv. I. Zelina), AVAR: Vedran Đurak (Sv. I. Zelina)

Žuti kartoni: Mersinaj, Leovac, Čop (Lokomotiva), Agbekpornu, Bosec (Slaven Belupo)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Vranjković, Bubanja, Mersinaj, Leovac – Mudražija (od 72. Kukavica), Marić – Šotiček (od 72. Kastrati), Goričan, Canjuga (od 46. Smakaj) - Čop

Slaven Belupo (4-2-3-1): Čović - Bosec, Pllana, Božić, Štefulj (od 84. Jagušić) - Lepinjica, Agbekpornu (od 79. Nongoh) – Šuto (od 65. Jelić Balta), Caimacov (od 79. Liber), Šakota (od 79. Lumala) - Štrkalj



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLLokomotiva ZagrebNK LokomotivaSlaven BelupoDuje ČopTomislav Štrkalj

Ostale Vijesti