REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Flick pred svoj prvi El Clasico: „Ne razmišljam o tome, ali fokusiran sam na pobjedu. Suci? Ne brinem, fokus je na igri“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 13:52

Barcelona je možda u fantastičnoj formi od početka sezone 2024./25., ali glavni trener Hansi Flick nije u potpunosti zadovoljan

Hansi Flick je spreman za svoj prvi El Clasico u karijeri, a njega i njegovu momčad će ugostiti Real Madrid sutra navečer ugošćuje Katalonce na Santiago Bernabeu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelona ulazi u utakmicu dobrog raspoloženja nakon što je ranije ovog tjedna porazila Bayern München 4-1 u Ligi prvaka. Već imaju tri boda prednosti u odnosu na Real Madrid u La Ligi i sutrašnja pobjeda bi ih dodatno učvrstila na vrhu. Uoči utakmice, Barçin trener Hansi Flick razgovarao je s medijima tijekom svoje uobičajene konferencije za novinare prije utakmice, govoreći o svojoj taktici i pristupu za blockbuster susret na Bernabeu. Flick je rekao da se nije fokusirao na činjenicu da će to biti njegov prvi El Clasico i da je samo fokusiran na dobru pripremu momčadi.

“Iskren da budem, ne razmišljam previše o tome, bitno je dobro pripremiti momčad, vidim da jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Bit će to sjajna utakmica", rekao je trener Barcelone.

Flickova Barça je ove sezone uglavnom koristila visoku obrambenu liniju i kao takva bit će stavljena na žestoku kušnju od strane Real Madrida, koji posjeduje brze napadače poput Kyliana Mbappea i Viniciusa Jr. Govoreći o tome kako će pristupiti situaciji, Flick je rekao:

“Imamo različite ideje u našem pristupu. Protiv Bayerna smo shvatili da moramo popraviti neke stvari. U ovom slučaju morat ćemo se prilagoditi Madridu. Uvijek ima igrača koji idu jako brzo. Sada igramo protiv Madrida, koji je vrlo spreman, ali ja vjerujem svojoj momčadi jer rade odlično. Sviđa mi se kako smo nakon 1-1 protiv Bayerna izgledali. To je primjer onoga što radimo dobro, s više posjeda i više samopouzdanja. To je ključ, nastaviti ići naprijed i prilagođavati se različitim situacijama.”

Na to utječe li na njegovu momčad što su imali dan odmora manje od Real Madrida, njemački izbornik je odgovorio:

“Na kraju dana, ovo se ne može promijeniti. Oni su igrali u utorak, a mi u srijedu. Svatko radi svoje. Igrači će se znati prilagoditi.”

Barcelona je ove sezone postala vrlo vješta u hvatanju protivničkih napadača u ofsajdu, pronalazeći drugačiji način da zaustavi napade. Na pitanje kako je trenirao igrače za to, Flick je rekao:

"Mnogi treneri to gledaju, to je naša filozofija. Ideja je pritisnuti što jače s loptom i bez nje. Moramo se sve više približavati, biti kompaktna cjelina i ne ostavljati razmake, jer kad ostavljamo razmake između redova nije dobro. Protiv Bayerna smo bili sjajni. Naravno, nije lako to trenirati i morat ćemo treninge prilagoditi ovakvoj igri. Igrači su se jako dobro prilagodili ovim novim promjenama u treningu.”

Jedan novinar mu je napomenuo da se često spominje kako Real Madrid ima povoljan tretman kod sudaca, osobito na domaćem terenu, no Flick nije zagrizao, rekavši:

Moramo se fokusirati na izvedbu, a ne brinuti oko suca. Ako postoji situacija koja nije jasna, ona se provjerava i to je to. Već sam bio na Bernabeuu, s Bayern Münchenom i ništa se posebno nije dogodilo.”

Zaključno, Flick je izjavio kako je, iako čuje pohvale za svoj rad, svjestan što treba učiniti i ostaje fokusiran samo na to.

“Pohvale mi ne stvaraju veći pritisak, lijepo je biti pohvaljen, ali ja znam da moj posao ovisi o rezultatima. Zato sam fokusiran na našu pobjedu, na igru, na to kako želimo igrati sutra.Istina je da se situacija u gradu promijenila jer je povezanost s ekipom ogromna. U srijedu je u Barceloni vladala nevjerojatna atmosfera. Zato radim svaki dan, da navijači budu zadovoljni. U Njemačkoj imamo puno derbija, ali Madrid-Barça je klasik napisan velikim slovima."



Tagovi

Hans-Dieter FlickHansi FlickBarcelonaEl ClasicoReal Madrid

Ostale Vijesti