REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Ancelotti: „Modrić je profesionalac sa strašću za nogomet, nema tajne u njegovoj dugovječnosti“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 13:07

Don Carlo je opet hvalio hrvatskog kapetana

Real Madrid je pobijedio u posljednja četiri El Clasica, a ciljat će na pet uzastopnih pobjeda kada u subotu ugosti Barcelonu na Santiago Bernabeu. Uz to bi se aktualni prvaci izjednačili s rivalima na vrhu ljestvice La Lige jer trenutno zaostaju tri boda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Carlo Ancelotti raduje se još jednom Clasicu kao trener Real Madrida.

“Momčad je dobra, motivirana. El Clasica su natjecateljske i teške utakmice, a također i zabavne. Želimo dobro nastupiti pred našim navijačima. Barcelona ima vrlo jasnu ideju igre, ide im jako dobro. Oni su vrlo hrabra momčad. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu i pokušati odigrati najbolje što možemo", rekao je Ancelotti, prenosi As.

Real Madrid je prošlog vikenda odigrao bekovsku trojku protiv Celte iz Viga, što je potez koji je mnoge iznenadio, a Ancelotti je najavio da ima još jedan trik u rukavu za El Clasico.

“Imam nešto na umu, ne čini mi se u redu da to danas objašnjavam. Morate pogledati sutra i onda reći jesam li pogriješio ili nisam.”

Ancelotti je također oduševljeno govorio o Luki Modriću i Robertu Lewandowskom iz Barcelone, budući da njih dvojica u dobi od 39, odnosno, 36 godina nastavljaju igrati na vrlo visokoj razini.

“Oni su dva nevjerojatna profesionalca, s ozbiljnošću, profesionalnošću i strašću koju imaju da igraju nogomet. Nema tajne u njihovoj dugovječnosti i stažu", zaključio je Ancelotti.

O Barci kaže:

"Imaju vrlo jasnu ideju igre, vrlo su hrabra momčad i moramo se dobro pripremiti za utakmicu. Teško je imenovati favorita u Clásicu. Ovisi o mnogo stvari, o tome kako vodiš utakmice, bit će trenutaka kada mi imamo kontrolu, a drugi put oni."

Treba li motiva za ovakvu utakmicu?

"Ne morate puno pričati u ovim utakmicama. U ovim utakmicama svi su motivirani, koncentrirani. Kad sam igrao, brinuo sam se puno i Van Basten mi je uvijek govorio da se smirim, daj mi loptu i trči da slavimo."



Tagovi

Real MadridLuka ModrićCarlo AncelottiEl ClasicoBarcelona

Ostale Vijesti