Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Marijo Možnik ponovno izabran u Vijeće Svjetske gimnastičke federacije

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 18:26

Sjajne vijesti

Hrvatska gimnastika dobila je novo veliko priznanje reizborom predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Marija Možnika u Vijeće Svjetske gimnastičke federacije za idući olimpijski ciklus od 2025. do 2028. godine, objavio je HGS.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovogodišnji 85. Kongres Svjetske gimnastičke federacije održava se u Katru, a u Dohi se okupio rekordan broj sudionika, preko 500 delegata iz 157 nacionalnih federacija. Japanac Morinari Watanabe i dalje će biti čelni čovjek Svjetske gimnastičke federacije, a za hrvatsku gimnastiku najvažnije je da će Marijo Možnik i dalje obnašati dužnost člana Vijeća Svjetske gimnastičke federacije.

"Na 85. Kongresu Svjetske gimnastičke federacije koji se održava u Dohi izabrano je vodstvo Svjetske gimnastičke federacije za novi olimpijski ciklus od 2025. do 2028. godine. Za predsjednika je reizabran Japanac Morinari Watanabe. Također, izabrani su i potpredsjednici, članovi Izvršnog odbora, Vijeća, Tehničkih odbora i Nadzornog odbora. Za Vijeće Svjetske gimnastičke federacije kandidat sam bio i ja ispred Hrvatskog gimnastičkog saveza. Drago mi je da sam po drugi put izabran u to tijelo. Velika je to čast i priznanje ne samo meni nego i Hrvatskom gimnastičkom savezu da se dobro radi, da smo prepoznati. Prije svega po rezultatima naših sportaša, ali i po odličnim organizacijskim sposobnostima. Prvenstveno tu mislim na Svjetski kup u Osijeku, koji je od idućeg olimpijskog ciklusa kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Los Angelesu, dakle najviša razina Svjetskog kupa. Inače, Vijeće Svjetske gimnastičke federacije, čiji sam član sada u drugom mandatu, drugo je najviše tijelo Svjetske gimnastičke federacije nakon Skupštine, i to je tijelo koje potvrđuje odluke Izvršnog odbora. Između ostalog, bira i domaćine Svjetskih prvenstava, kao i usvajanje tehničkih pravila svih grana gimnastičkog sporta. Drago mi je da Hrvatska već u drugom mandatu ima i svog predstavnika u tijelima upravljanja Svjetske gimnastičke federacije“, kazao je Možnik.

Osim Marija Možnika Vijeće Svjetske gimnastičke federacije iz europske kvote čine još Blanka Mlejnikova (Češka), Hlif Thorgeirsdottir (Island), Jacob Wischnia (Izrael), Krasimir Dunev (Bugarska) i Joao Paulo Rocha (Portugal).Hrvatsku delegaciju u Dohi uz Marija Možnika čini i Mario Vukoja, sportski koordinator HGS-a i predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike pri Europskoj gimnastičkoj federaciji.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Marijo Možnik

Ostale Vijesti