Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Kolinger za Germanijak: “Hajduk je dobar! Imaju ono što im je falilo prije, ali imat ćemo svojih prilika”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 10:55

Stoper Lokomotive odradio je suspenziju protiv Rijeke i trebao bi predvoditi defenzivu Lokosa na utakmicu protiv Hajduka na Poljudu.

Lokomotiva će posljednji trening uoči Hajduka odraditi u petak nakon kojeg se kreće za Split. Domaćin ih dočekuje dan kasnije u 16 sati na Poljudu....

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Uvijek je lijepo igrati tamo. Nekako sam se navikao na takvu atmosferu u Danskoj i Rumunjskoj, pa se veselim Poljudu”, priča nam Denis Kolinger uoči polaska za Split. Nije ga bilo četiri godine u HNL-u. Tri je proveo u danskom Vejleu, jednu u rumunjskom Cluju. Ovo ljeto vratio se u klub u kojem je igrao četiri sezone...

“Vani je bilo predobro, ali posložila se priča oko povratka i nisam se previše dvoumio jer mi je i u Lokomotivi bilo lijepo. Moj grad, prijatelji, sjajna atmosfera u klubu. Paše mi to okruženje”, otkriva Kolinger dodavši kako se gotovo ništa od toga nije promijenilo osim novih lica u svlačionici. Doduše, kada je on bio tu Lokomotiva je bila u samom vrhu HNL-a.

“Izjednačeniji je HNL nego što je bio ranije. U toj najboljoj sezoni ja sam za puno utakmica bio uvjeren da ćemo ih dobiti i prije nego je počelo, ali sada je potpuno drugačije. Imamo Dinamo, Hajduk i Rijeku koji će se boriti za vrh i sve ona ostale koji smo tu na pobjedu, dvije”.

Lokomotiva ne može biti zadovoljna prvom četvrtinom HNL-a. Očekivalo se nešto više od Čabraje i njegovih igrača...

“Pa logično je da se uvijek nadaš nečem višem, ali ne mislim da je sada to nešto loše. Imali smo dosta pehove, gubili bodove koje prema svemu prikazanom na terenu nismo trebali gubiti. Kao protiv Šibenika. Potom Osijek gdje su nam poništena dva gola, pa protiv Belupa smo morali dobiti. Malo peha, malo nesreće i odu bodovi. A mi smo s jednom pobjedom iza Osijeka koji je u gorenjem domu. S dvije bi bili kao i Varaždin koji je hit prvenstva. Sve je to relativno. No, osjetim da napredujemo. Protiv Gorice smo bili dobri, protiv Dinama nešto manje, ali opet protiv Rijeke smo bili tu”, tumači stoper koji je dvoboj s Rijekom gledao s tribina. Priznaje da mu je najteže gledati suigrače van travnjaka.

“A moja klasika. Tri utakmice, pa pauza zbog kartona. Teže je puno nego biti na terenu. A utakmica dobra. Na pola-pola. Baš sam gledao s Antolom i Musom i na poluvremenu im kažem da možemo to dobiti. Na kraju smo morali biti zadovoljni bodom jer nas je Šuba spasio. A pričamo o Rijeci koja je dobra i koja se bori za vrh. To je tako”, iskusno će Kolinger koji je svjestan što ih čeka na Poljudu, pogotovo u kontekstu forme Hajduka.

“Gledao sam svaku njihovu utakmicu i jasno da će biti teško. Mislim da je Hajduk u ovoj sezoni dobio ono što im je nedostajalo ranije; a to je da uzmu bodove i kada im igra nije blistava. Tako je bilo sada u Koprivnici protiv Belupa. Dakle, da uzmeš bodove kada ne igraš dobro a to je odlika velikih ekipa. Gattuso ih je posložio i zaista dobro izgledaju. No, imat ćemo i mi svojih prilika. Vidjet ćemo u subotu kako će to izgledati”.

Denis Kolinger potpisao je ugovor na godinu plus godinu. Posvećen je Lokomotivi i zadovoljan što je dio kluba s Kajzerice.

“Naravno da bih htio još jednom otići van, ali ne bih otišao tek toliko da idem. Tu sam doma, sretan sam i ako se nešto otvori - pričat ćemo, ali to sigurno neće biti pod mus”, jasan je naš sugovornik koji je nogometno stasao u Zagrebu. Pitamo ga kako gleda na situaciju u svom bivšem klubu.

“A žao mi je. Baš sam bio tamo u prvom kolu u kojem su igrali protiv Blata. Sa Svenom Dedićem bivšim suigračem. I gledam uvjete koje imaju u Zagrebellu a koje su stvarno na nekoj visokoj razini HNL-a a onda shvatiš u kojem rangu igraju. Bude čovjeku krivo nekako, mislim da to klub nije zaslužio, ali to zapravo i nije pitanje za mene”, mudro je zaključio Denis Kolinger.



Tagovi

Denis KolingerLokomotiva ZagrebHNLHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti