Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bjelica: “Emocije prema Osijeku nisu baš pozitivne! Ne bih mijenjao naslov za uspjeh u Ligi prvaka“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.10.24. | 13:20

Dinamov trener osvrnuo se na pobjedu u Salzburgu, ali i okrenuo onome što njegovu momčad čeka u idućem razdoblju

Salzburg je prošlost, lijepa uspomena i lijepi temelj za dobar posao u Ligi prvaka. Ali, pred Dinamom je Osijek, HNL, borba za naslov prvaka. Nakon kiksa u Puli, sad je pred Dinamom imperativ, Osijek u Maksimiru u nedjelju mora pasti.

"Nakon utakmice smo odradili regeneracijski trening, trenirali smo i u petak ujutro, još nekoliko igrača osjeća utakmicu i vidjet ćemo u kakvom će biti stanju. U subotu ćemo odlučiti na koga računamo. Oni koji nisu bili u prvom planu dobro rade, pune me optimizmom, koga god stavim ispunit će očekivanja. Teško mi je još reći tko će igrati.", kazao je Nenad Bjelica u uvodu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igrat će protiv Osijeka, svojega kluba, iz kojega nije otišao u najboljim odnosima. Ima li posebnu emociju i motiv uoči te utakmice?

"Imam posebne emocije prema Osijeku, nisu baš pozitivne. Ali uvijek sam motiviran za pobjedu."

Koliko je teško pripremati se za HNL nakon ovakvih europskih izazova?

"Mijenjali smo sustav, prilagođavali se i protivniku, vidjeli smo šansu da možemo pobijediti i protiv Monaca i Salzburga. Vidjet ćemo još kako ćemo u nedjelju. Velika većina igrača je naviknula igrati u ovom ritmu, bio sam i ja kao trener u tom sustavu. Neki igraju i četiri natjecanja, nije lagano, ali pokušavamo to menadžerirati što bolje. Teško je u ovoj fazi trenirati, jer vremena za trening i nema puno, ali pokušavamo pronaći prostore da ugrozimo protivnika. Sama psihološka priprema za HNL nije lagana, to smo već prolazili i nekad se događaju utakmice kao u Puli. Ali, nadam se da ćemo pred našim navijačima pronaći puteve do gola."

Kako sad vidi tu utakmicu u Puli, što zamjera igračima?

"Uvijek je trener odgovoran i kad se remizira u Puli. To prebacivanje s HNL-a na Ligu prvaka pa opet HNL nije jednostavno. Protivnik je bio motiviran, u granicama fair playa igrao agresivno. Bit će još takvih utakmica, mormo naći rješenje. Svjesni smo da nije bilo dobro, ne zamjeran ništa igračima. Ali, okrećemo se Osijeku i nadam se.da ćemo uzeti tri boda."

U tu bi utakmicu Dinamo mogao ući s minusom od sedam bodova, ako Hajduk pobijedi Lokomotivu. Dosad u Dinamu nije bio u takvoj situaciji?

"Nisam bio u toj situaciji, ali fokusirani smo samo na sebe. Ne možemo utjecati na rezultate Hajduka, nego na svoje. Ako ćemo pobjeđivati do kraja, onda ćemo biti prvaci."

Dinamo je u Ligi prvaka srušio još jedan povijesni doseg, pobijedio u gostima nakon 26 godina. Za prolaz u drugi krug, trebat će i rekordan broj bodova. Bi li mijenjao te rekorde i povijesne dosege za naslov prvaka?

"Nikakav doseg u Ligi prvaka ne bih mijenjao za naslov prvaka. Da i boda više ne osvojimo u Ligi prvaka, važniji je naslov. Ali uzet ćemo i bodove i naslov."

Kako vidi Osijek?

"Oni su u tranziciji, promijenili su momčad u odnosu na onu moju. Ima puno mladih igrača, reprezentativaca, mlada su poletna momčad, koja se počela dizati. I oni su izgubili u Puli, nije tamo baš jednostavno. Stabilizirali su se, dobro igraju, imaju kvalitetu, bit će u borbi za treće, četvrto mjesto, što im i želim."



Tagovi

GNK DinamoNenad BjelicaKK OsijekHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti