Germania
Germania

Najava dana: Zanimljivo u HNL-u, El Clasico, Labrović isprobava šutere BVB-a, Futsal Dinamo po prolaz u Elitnu rundu, Dubai u Ciboni

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 26.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Rudeš – Cibalia, 13.50

(Nogomet, Prva NL)

U 12. kolu 1. NL Rudeš će na svome stadionu dočekati vinkovačku Cibaliju. Domaćini su na osmom mjestu tablice nakon šarolikih rezultata u minulim susretima. Izgubili su od Vukovara 1-0, remizirali sa Orijentom i Zrinskim u gostima, a između toga pobijedili Sesvete 2-0, no u posljednjem susretu su neočekivano 'kihnuli' na domaćem trenu protiv Dugopolja. Sada će se svojim navijačima podno tribine Alojzija Stepinca morati iskupljivati protiv šestoplasirane slavonske momčadi. Niti gosti ne dolaze u puno vedrijem raspoloženju. Mjesec dana, još od rušenja klonulog Zrinskog 'petardom', ne znaju za pobjedu. Upisali su poraz od Dubrave u predzadnjem kolu, a prije toga su upisali dva remija i nako toga, u posljednjem odigranom kolu, odigrali 1-1 kod Opatije. U posljednjem međusobnom ogledu u kolovozu slavila je Cibalia 2-0. Bit će to i taktička borba trenera Samira Toplaka i Ivana Karaule, bod(ovođi) su potrebni obojici...

Hajduk – Lokomotiva, 16.00

(Nogomet, HNL)

Lijepo vrijeme u Dalmaciji privući će na Poljud brojne navijače Hajduka koji priželjkuju pobjedu svojih ljubimaca. Treba domaćim trijumfom potvrditi tri boda iz Koprivnice i dodatno se učvrstiti na vrhu ljestvice. U prvom susretu ove sezone u Zagrebu ostalo je 1-1, Lokomotiva se izvukla u sudačkoj nadoknadi s bijele točke. Po svim segmentima Hajduk je bolji od momčadi Silvija Čabraje koji bi sada sjedio na klupi poljudskog kluba da je Gennaro Gattuso prihvatio poziv iz Saudijske Arabije, ali eto sad je na suprotnoj strani i tražit će put kako makar do boda u Splitu. Lokosi svake sezone izgube nekoliko mladih i potentnih igrača, ali iznova slažu momčad koja svakome može zagorčati, a prošle sezone slavila je jednom na Poljudu ugasivši ambicije Bijelih o tituli.

Rijeka – Varaždin, 18.30

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Rijeke u 11. kolu dočekuju Varaždin u svojevrsnom derbiju budući da su Varaždinci jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone. Momčad Nikole Šafarića, nekadašnjeg veznjaka Rijeke, drži odlično četvrto mjesto i sa sjajnim pojedincima poput Zelenike, Šege i Mitrovskog pokazuje jasne ambicije borbe za Europu. Dakako, svoju računicu imaju i Fiumani koji nakon tri prvenstvena remija (Hajduk, Slaven Belupo, Lokomotiva) žele povratak na pobjednički kolosijek. Andrić je upitan zbog potresa mozga, Smolčić, Perica zbog lakših ozljeda. Rijeka je u domaćim natjecanjima neporažena, jedini porazi su joj oni već prežaljeni europski kod Elfsborga (0-2) u Borasu te Olimpije u Ljubljani (0-5)., no kako rekosmo, nakon tri uzastopna remija vrijeme je da Đalovićeva momčad slavi.

Real Madrid – Barcelona, 21.00

(Nogomet, Primera)

Nakon briljantnih partija u Ligi prvaka protiv njemačkih predstavnika, Borussije Dortmund 5-2 odnosno Bayerna 4-1, El Clasico nije mogao doći u idelanijem trenutku, pogotovo što se u ponedjeljak saznaje dobtinik Ballon d'Or. Kraljevski klub zaostaje tri boda za Kataloncima nakon 10 kola, a izvjesno je da će se ove sezone bitka za španjolski naslov u La Ligi voditi upravo između dva najveća rivala. K tome, Real Madrid je neporažen u prvenstvu već 42 utakmice, izjednačen je rekord Barcelone, a večeras na Santiago Bernabeuu može biti prestignut. Očekuje se i Luka Modrić s kapetanskom trakom da povede domaćine u novu pobjedu.

Man City – Southampton, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Sudar drugoplasiranih Građana i pretposljednih Svetaca. Momčad Pepa Guardiole nepoažena je ove sezone, ali ima dva remijana domaćem terenu u Ligi prvaka (Inter) i Premier ligi (Arsenal). Kroz tjedan je na Etihadu u LP pala Sparta (5-0). Southampton, pak, ima tri poraza zaredom, Russelu Martinu se trese stolac, ali neće ga se smijenjivati ako izgubi danas, pobjede će mu se tražiti protiv Stokea u Liga kupu te Evertona i Wolvesa u prvenstvu. U zadnjih šest međusobnih City ima četiri pobjede i dba remija, Sveci su zadnji put slavili u srpnju pandemijske 2020.

Atalanta - Verona, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Bit će ovo dvoboj u kojem ćemo pratiti dvoboj hrvatskih igrača. S jedne strane bit će Mario Pašalić, dok kod gostiju odlično igra Domagoj Bradarić. Trenutno ih dijele četiri boda, u korist Atalante, sedme momčadi s ljestvice, dok je Verona u ovo kolo ušla s 13. mjesta. Forma je na strani domaćina, a od posljednjih pet međusobnih duela, tri puta slavila je Atalanta, dok su po jedan dvoboj završeni remijem i pobjedom Verone.

Augsburg – Dortmund, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Oscilira Borussia pod vodstvom Nurija Sahina, red pobjeda od 3-0 (Club Brugge) ili 7-1 (Celtic), pa poraza 1-5 (Stuttgart), 1-2(Union Berlin), 2-5 (Real Madrid), u međuvremenu pobjeda 2-1 nad St. Paulijem, a sad gostovanje u Bavarskoj, kod 15-plasiranog Augsburga za kojeg brani Nediljko Labrović, a trči i udara te ponekad asistira i zabiijegol, Kristijan Jakić. Ove sezone doma Augsburg ima tri pobjede i poraz, prije tri tjedna pala je ovdje Borussia M'gladbach, sad je red na ovu dortmundsku, koja se, pak, mora iskupiti pred navijačima za madridski potop.

Galati – Dinamo, 16.00

(Futsal, Liga prvaka)

Hrvatskom prvaku trrba pobjeda protiv Rumunja da se probiju na drugo mjesto, pd uvjetom da domaćin Palma svlada slovenski Dobovec, protiv kojeg se Dinamo vratio s 0-2 na 2-2, izborivši remi pogotkom Gudasića 20 sekundi prije kraja. Galati je u 1. kolu svladao Dobovec 3-1, a potom izgubio od Palme 0-4. 'Ajmo, Dinamo...

Interobal – Olmissum, 17.00

(Futsal, Liga prvaka)

Omišani su izborili Elitnu rundu remijem protiv favorizirane Brage (2-2) u 2. kolu, pa sad s 4 boda mirno dočekuju sudar s češkim predstavnikom koji je na startu izgubio od Portugalaca 1-4, a potom remizirao s domaćom Prishtinom 5-5. Opušteni, hrvatski doprvaci trebali bi ostvariti novu pobjedu i osvojiti skupinu.

Cibona – Dubai, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Momčad Bariše Krasića nije u nekom bajnom ritmu, naprotiv. Poražena je kod Zadra u četvrtak, a već danas igra novi ogled. Roko Rogić je zabilježio debi, što bi trebalo dati više mirnoće na lopti, ali premalo je to treninga da se nešto ozbiljnije uigra. Dubai je, pak, do sada u ABA ligi izgubio tek jednu utakmicu i to iznenađujuće protiv Mege u svojoj Coca-Cola Areni, a pobijedio je u prvom kolu i Crvenu zvezdu. Sastav Jurice Golemca je neupitni autoritet u ovom susretu u Draženovom domu.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti