Sam Navarro-Imagn Images
Sam Navarro-Imagn Images

VIDEO Guzan (40) izludio Messija, Tata Martino ipak slavio protiv bivšeg kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 08:49

Inter Miami poveo je 1-0 u doigravanju MLS-a protiv Atlanta Uniteda

Unatoč tome što je Inter Miami ostvario prvu pobjedu u seriji od najviše tri dvoboja u doigravanju MLS Cupa 2024., Atlanta United nije bila podređena. Zapravo, na trenutak u petak, ta je momčad učinila da pobjednici Supporters’ Shielda izgledaju kao ljudi, uključujući Lionela Messija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prva utakmica doigravanja za MLS kapetana Miamija bila je napeta, Inter Miami je pobijedio goste 2-1. Miami će tako na uzvrat 2. studenog Atlanti doći sa 1-0. Unatoč naporima vratara Brada Guzana, Luis Suarez (VIDEO) i Jordi Alba (VIDEO) osigurali su pobjedu domaće momčadi s po golom. Krilni napadač Atlante Saba Lobjanidze (VIDEO), koji je četiri puta zabio Miamiju ove godine, nakratko je izjednačio u 39. minuti prije golaza Albe u drugom poluvremenu.

Bivši trener Atlante Tata Martino, sada u Miamiju, bit će dobrodošao u Atlanti, no htjet će eliminirati klub koji je doveo do naslova 2018.

Svatko bi stavio veliki novac na to da Messi postigne pogodak s bilo koje točke u šesnaestercu. Istina? U petak navečer, Guzan, 40-godišnji vratar Atlanta Uniteda, spriječio je Messija iz blizine, što bi Miamiju dovelo 3-1. Nakon Guzanovog nevjerojatnog refleksnog poteza, Messi je u nevjerici gledao u američkog vratara. Kako to nije ušlo? Messi je potom ljutito šutnuo loptu prema korner zastavici.

Guzan, bivši reprezentativni vratar SAD-a, bio je najbolji igrač Atlanta Uniteda 2024. Bio je ključan u održavanju utakmice živom unatoč stalnom pritisku Rozih čaplji. Atlanta je izgubila dva startna braniča, Brooksa Lennona i Stiana Rode Gregersena, u prvom poluvremenu zbog ozljeda. Ono što je moglo poći po zlu pošlo je po zlu za gostujuću stranu.

“Svidjelo mi se što smo večeras radili. Imali smo kontrolu. Da nije bilo Bradove izvedbe, zabili bismo više golova,” rekao je Martino, koji je prethodno bio Guzanov trener u Atlanti.

Ali nije važno koji je konačni rezultat u MLS-ovoj seriji od najviše tri utakmice. Ne postoji zbroj golova koji bi pomogao momčadi da napreduje. Gubitak tijesne utakmice protiv najbolje momčadi lige spasit će dovoljno samopouzdanja za Atlantu da je pobjeda moguća u utakmici broj 2 sljedeće subote.

Za Guzana, koji ima opcionu godinu ugovora, godine su samo broj. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSMLS PlayoffLionel MessiInter MiamiAtlanta UnitedLuis SuarezJordi AlbaGerardo Martino

Ostale Vijesti