Ze Carlos (lijevo) u duelu sa Zendenom u svojoj jedinoj utakmici za Brazil, 1998. u polufinalu Coupe du Mondea.Action Images
Ze Carlos (lijevo) u duelu sa Zendenom u svojoj jedinoj utakmici za Brazil, 1998. u polufinalu Coupe du Mondea.Action Images

Šok u svijetu nogometa: Iznenada preminuo igrač Brazila iz Francuske 1998.

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.10.24. | 09:00

Brazilski mediji pišu kako je preminuo u snu, od srčanog udara

Nekadašnji nogometni reprezentativac Brazila Ze Carlos preminuo je u petak u dobi od 56 godina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brazilski mediji pišu kako je Ze Carlos preminuo u snu, od srčanog udara. Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na lice mjesta, ali nije mogla spasiti život nekadašnjeg reprezentativca te zemlje.

“S velikom tugom objavljujemo kako je preminuo Jose Carlos de Almeida, Ze Carlos, u petak u Osascu, blizu Sao Paula”, objavio je Sao Paulo, klub u kojem je Ze Carlos igrao od 1997. do 1999. godine.

Ze Carlos, koji je igrao na poziciji braniča, s Brazilom je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. U grupnoj fazi i nokaut utakmicama protiv Čilea i Danske nije igrao, a jedine je minute skupio u polufinalu protiv Nizizemske kad je Cafu bio suspendiran. Bio mu je to i jedini nastup za reprezentaciju.

U finalu protiv Francuske ponovno nije igrao i nikad više nije bio pozvan u reprezentaciju. Umirovio se 2005.

“Zé Carlos je bio vrlo važan u kampanji brazilske momčadi 1998., kada smo stigli do finala Svjetskog prvenstva. Bio je to odlučan igrač, fizičke snage, koji je ostvario zapaženu karijeru u nekoliko klubova. U tom trenutku boli, izražavam svoju sućut cijeloj obitelji i prijateljima Zé Carlosa”, izjavio je predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Ze CarlosBrazilska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti