Germania
Germania

Najava dana: Brazil se kocka u Vegasu, Hajdukov suparnik nastavlja niz, dok Kruno juri prema kruni

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 28.06.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Kolumbija – Kostarika, 00.00

(Nogomet, Copa)

Bit će vruće na stadionu u Glendaleu u Arizoni gdje temperature u ovo doba idu i preko 40 stupnjeva. Tako će biti i na tribinama, jer ima puno iseljenika jedne i druge države u SAD-u. Igra se Copa America, a Kolumbija predvodi skupinu D jer je u prvom kolu upisala trijumf protiv Paragvaja 2-1. Imaju pet pobjeda u nizu, međutim, Bolivijci isto tako nisu 'loši', četiri susreta su neporaženi, remizirali su Urugvajom u pripremnoj utakmici, potom riješili dva lakša susreta kvalifikacija za SP, da bi potom na otvaranju u Americi uzeli bod Brazilu, izdržali su protiv jednog od favorita natjecanja, završilo je 0-0 što im daje krila za novi susret, ovaj put s Kolumbijom.

Paragvaj – Brazil, 03.00

(Nogomet, Copa)

Ovo je za Brazilce utakmica biti ili ne biti nakon kiksa protiv Kostarike (0-0). Reprezentacija koja u svojim redovima u napadu ima europske i španjolske prvake Rodryga i Viniciusa Juniora, teško opet može imati loš dan, ali nikad se ne zna, njihovi stari znanci iz Južne Amerike, također mogu odigrati tvrdo. U prvom kolu su gubili 2-0 od Kolumbije i zabili u 69. minuti, no nisu uspjeli doći makar do boda. Stoga im u slučaju poraza u Las Vegasu prijeti ispadanje, moraju zaigrati na sve ili ništa.

Smouha – Pyramids, 18.00

(Nogomet, egipatska Premier liga)

Krunoslav Jurčić je od Pyramidsa napravio egipatski Manchester City, 12 pobjeda zaredom, 19 utakmica bez poraza u egipatskoj Premier ligi, 17 bodova prednosti ispred Al Ahlyja, ali prvaci Afrike imaju šest utakmica manje, prema tome... Smouha je petoplasirana, na zadnja tri gostovanja ima remi, poraz i remi, a taj poraz dogodio se upravo od Pyramidsa, ali na terenu Jurčićevog 'teama'.

B68 Toftir – HB Torshavn, 19.00

(Nogomet, Premier liga O. Otoka)

Ovaj dvoboj je zanimljiv što se radi o dva kluba koja imaju povezicu s hrvatskima. Davno je Dinamo, još dok se zvao Croatia gostovao kod Toftira, a Hajduka uskoro čeka dvostruki ogled s klubom iz Torshavna koji je ove sezone jedan od pretendenata za naslov. Odigrao je 14 kola na Ovčjim Otocima, a oni su poravnati na ljestvici s Vikingurom te imaju sjajnog strijelca Samuelsena koji je u posljednje tri utakmice dao sedam golova. Imaju jedan jedini poraz ove sezone, upravo od Vikingura u prvom kolu nakon kojega su nanizali 13 pobjeda, a vodi ih talijanski trener Sormani pod kojim su jako napredovali.

Sarpsborg - Bodø/Glimt, 19.00

(Nogomet, Eliteserien)

Pretposljednji, 15-plasirani domaćin protiv vodećeg B-Glimta koji ima isti broj bodova kao drugoplasirani Brann, koji ima utakmicu više. Bodø/Glimt u zadnja tri kola ima dva remija i pobjedu u gostima, a Sarpsborg u zadnjih šest kola tri poraza, pobjedu, pa dva poraza. Bit će veliko iznenađenje ne slave li gosti...

Tromsø – Molde, 21.15

(Nogomet, Eliteserien)

Četrnaestoplasirani domaćin koji je nekad davno izbacio NK Zagreb iz Europe protiv četvrtoplasiranog Moldea u 12. kolu norveške Eliteserien. Tromsø igra promjenjivo, poraz, pobjeda, remi, pobjeda, poraz, a Molde u zadnja tri kola, nakon domaćeg poraza od Sarpsborga (2-4) ima dvije pobjede i remi. Domaćin se bori za ostanak u norveškoj Ligi 16 i skupo će prodati kožu favoriziranom gostu.

Španjolska – Dominikanska Republika, 13.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Ovo će biti jako zanimljiv dvoboj. Dominikanka Republika prolaz na Olimpijske igre traži na istom turniru na kojem sudjeluje i Hrvatska. Društvo s kariba predvodi fantastični Karl-Anthony Towns, ali imat će podršku brojnih suigrača koji igraju za španjolske klubove. Dakle, poznaju jako dobro današnjeg protivnika, no pitanje je hoće li im to biti dovoljno za pobjedu. Španjolci su ponovno okupili izuzetno moćan roster. Iskustvo daju Llull i Rudy, tu su braća Hernangomez, vratio se Abrines, a mozak momčadi je naturalizirani Lorenzo Brown. A na klupi su još Garuba, Brizuela, Nunez, Aldama...

Finska – Latvija, 17.30

(Košarka, prijateljska utakmica)

Dvoboj sa sjevera Europe, a radi se o momčadima koje igraju izuzetno brzu košarku. Posebno se to odnosi na Latviju, koja godinama igra jedan od najatraktivnijih napada i redovito igraju na koš više. Otpao im je Kristaps Porzingis zbog ozljede, ali tu je pregršt sjajnih igrača, kao što su braća Bertans, braća Kurucs, Žagars, Timma, Strelnieks, Pasečniks. Što se Finske tiče, njihova daleko najveća zvijezda – Lauri Markkanen – neće igrati na kvalifikacijama zbog ozljede ramena.

Poljska – Novi Zeland, 18.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Dvoboj je ovo koji će se pratiti i u taboru hrvatske reprezentacije. Naime, izabranici Josipa Sesara igrat će protiv Novog Zelanda u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Reprezentacija je to koja nema previše zvijezda, no godinama igraju zajedno i vrlo su uigrani, uzz dozu tradicionalne haka požrtvovnosti. Poljsku i dalje predvodi Igor Miličić s klupe, njegov istoimeni sin jedan je od igrača u nacionalnoj selekciji, a prije nekoliko dana poraženi su od Hrvatske u pripremnom dvoboju.

Slovenija – Brazil, 20.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Našim susjedima priključio se Luka Dončić i to je za trenera Aleksandra Sekulića uvjerljivo najvažnija ovoljetna vijest. Iako je opterećem ozljedom koljena, Dončić se redovito odaziva na poziv iz reprezentacije, pa će tako i u ovom navratu predvoditi Slovence na putu prema Parizu. Večeras će im posljednji test biti Brazil s Acom Petrovićem na klupi. Oni su na turniru u Opatiji lako svladali Poljsku, ali jednako tako su dosta sigurno poraženi od Hrvatske. Slovenci su odigrali dvije utakmice protiv Litve. U Kaunasu su poraženi šest razlike, ali su im uzvratili domaćom pobjedom 70-68. I to bez Dončića!


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti