Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Hallo, Bundesliga! Kuzmanović pozdravio navijače svoga novog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 16:29

Hrvatski vratar kreće u nove izazove

Skroman, miran i tih, a onda kada stane na gol... Koncentracija, fokus, talent, sve se spaja u jedno i stisnutu šaku vidimo velik dio utakmice u zraku jer Dominik Kuzmanović skida - sve. Dobro, ne baš sve, ali znate na što mislimo. Upravo zbog toga ga je u svoje redove pozvao i bundesligaš - Gummersbach.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Pozdrav, navijači Gummersbacha! Veselim se što vam mogu reći da ću biti dio kluba od iduće sezone, veselim se vidjeti vas na tribinama. Vidimo se uskoro!", poručio je Kuzmanović, što možete pogledati OVDJE.

U klubu su također oduševljeni dolaskom dosadašnjeg golmana Nexea.

“Dominikov potpis neće nam pomoći samo u sportskom smislu, već je i još jedan signal za budućnost,” objasnio je izvršni direktor VfL-a Christoph Schindler i dodao:

“To jedan od najtraženijih vratarskih talenata na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnima. Nakon mnogih važnih produljenja ugovora i novih potpisa, ovo je još jedan važan dio slagalice za naš budući sportski smjer."

Kuzmanović će zamijeniti Daniela Rebmanna, koji će se nakon ljetne stanke pridružiti SG BBM Bietigheimu. Podsjetimo, Kuzmanović odlazi u Njemačku iz Nexea s kojim je prošle sezone stigao do osmine finala Europske lige. Na nacionalnoj i međunarodnoj razini, popularni Kuzma se istaknuo kao jedan od najvećih dobitaka minulog Eura na kojemu Hrvatska nije briljirala, ali on je.

“Dominik je jedan od najuzbudljivijih i najtalentiranijih vratara u europskom rukometu,” kaže glavni trener VfL-a Gudjon Valur Sigurdsson. S hrvatskom mladom reprezentacijom 1,91 metar visoki vratar osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskom festivalu europske mladeži 2019. i srebro na U19 Europskom prvenstvu 2021. godine. Svoj prvi veliki turnir za hrvatsku seniorsku reprezentaciju Kuzmanović je odigrao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Većina Kuzmanovića pamti po njegove 22 obrane na nedavnom Europskom prvenstvu u porazu Hrvatske od Njemačke 30-24, zbog čega je proglašen igračem utakmice, a ranije se istaknuo protiv budućeg europskog prvaka Francuske s 13 obrana uz efikasnost od oko 42 posto. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik Kuzmanovićrukometni transferi

Ostale Vijesti