REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Germanijak doznaje: Cindrić potpisao za europskog velikana, sa slavnim trenerom ide u pohod na Ligu prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.06.24. | 11:22

Transfer je jučer i službeno završen nakon što se već nekoliko mjeseci najavljivala njegova moguća realizacija

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić novi je igrač mađarskog giganta Veszprema. S njim je potpisao ugovor na dvije godine, s uvjetima kakve je imao i u Dinamo Bukureštu iz kojega stiže u Mađarsku. Zapravo, bio je to praktički paket 1+1. Naime, prvo je s Mađarima sve dogovorio proslavljeni trener Xavi Pascual, koji popularnog Cindru iznimno cijeni i s kojim surađuje još od ere u Barceloni, a potom je i hrvatski playmaker iskoristio klauzulu iz ugovora po kojoj je Dinamo mogao napustiti ako ga napusti i njegov dugogodišnji trener.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mađarima, koji slažu slagalicu povratka na krov Europe, to je bila sjajna prilika za dobiti igrača koji je svoju kvalitetu pokazao u svim klubovima u kojima je do sada igrao. , Cindrić je sa svojom momčadi igrao u Europskoj ligi, no izostao je upravo na Final Fouru u Hamburgu zbog ozljede. Ove je sezone zabio 38 golova (58.5 posto realizacije) u Europskoj ligi i 30 je puta asistirao u sezoni u kojoj je Dinamo još jednom postao prvak domaće lige. Sada će s Europske lige Cindrić opet zarotirati prema Ligi pvaka budući da je i Pascual doveden baš kako bi Mađare doveo do ponovnog osvajanja najelitnijeg klupskog natjecanja.

Ako nekome nije strano osvajanje istog, onda je to Luka Cindrić. On ju je osvojio čak tri puta, s Vardarom 2017. godine, a s Barcelonom 2021. i 2022. godine. U četiri sezone u Barci zabio je 182 gola u Ligi prvaka. 

Prije Barcelone igrao je za Kielce, Vardar, Metalurg i Karlovac, a kroz to je razdoblje osvojio sedam naslova državnog prvaka: tri s Vardarom, jedan s Kielceom, tri s Barcom te sada i s Bukureštanima. Dodao je tome i jedan IHF Super Globe trofej s Barcom (2019.), dvije SEHA lige s Vardarom i13 drugih nacionalnih trofeja u Sjevernoj Makedoniji, Poljskoj i Španjolskoj.

Nakon što je nedavno i službeno objavljeno što je Germanijak najavio prije dva i pol mjeseca - da će Nikola Grahovac potpisati za Veszprem, a nakon toga se potvrdila i najava Cindrićeva transfera, prema našim saznanjima to neće biti kraj pojačanja mađarskog kluba koji namjerava opet doći na vrh Europe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka CindrićVeszpremDinamo Bukureštrukometni transferi

Ostale Vijesti