PETER CZIBORRA/Action Images
PETER CZIBORRA/Action Images

I Bielsi je sve stalo u 90 sekundi: Urugvajski stručnjak suspendiran uoči velikog okršaja Copa Americe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 19:35

Kraljica možda nikad ne kasni, ali zato Bielsa - da!

Urugvajski trener Marcelo Bielsa kažnjen je jednom utakmicom suspenzije na Copa Americi i propustit će ključni dvoboj u skupini sa Sjedinjenim Državama, a razlog je po mnogima - bizaran.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Urugvaj se priprema za susret s SAD-om na Copa Americi u velikoj utakmici za domaćine turnira. Stars and Stripes neće se uspjeti kvalificirati iz dalje skupine ako ne nadvise rezultat Paname u posljednjoj utakmici skupine koju potonji igraju protiv Bolivije. Čini se da je to težak zahtjev i za Sjedinjene Države, budući da je Urugvaj započeo turnir s impresivnim pobjedama nad Panamom i Bolivijom te zauzeo prvo mjesto u skupini.

Međutim, SAD je dobio tračak nade zbog vijesti da je Bielsa dobio zabranu vođenja ove utakmice. Točnije, Bielsa je kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja zbog kasnog dolaska Urugvaja na teren u obje dosadašnje utakmice Copa America. Momčad je opomenuta nakon što je zakasnila 90 sekundi protiv Paname, ali je ponovila prekršaj protiv Bolivije, što je rezultiralo zabranom za Bielsu. Izbornik Urugvaja također neće prisustvovati press konferenciji momčadi, dok će pomoćni trener Pablo Quiroga preuzeti dužnost u duelu protiv SAD-a.


Karizmatični Bielsa ispisuje povijest s Urugvajom koji će, pobijedi li SAD, prvi puta u povijesti imati stopostotni niz pobjeda u skupini, a favorit je za slavlje u ovom dvoboju čak i bez svog izbornika na klupi s obzirom na disciplinu koju im je proslavljeni stučnjak donio otkako ih je preuzeo. Inače, SAD će biti bez Tima Weaha za ovu utakmicu jer je on također suspendiran. Zvijezda Juventusa je kažnjena s dvije utakmice zabrane igranja nakon što je isključena zbog nasilničkog starta u utakmici protiv Paname .

Kada smo već kod Bielse i njegove karizme, pogledajte jedan simpatični isječak s konferencije za novinare jednog od omiljenih trenerskih masterminda na svijetu:


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Marcelo Bielsa

Ostale Vijesti