Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Nakon pola godine Ivo Grbić napušta dojučerašnjeg engleskog prvoligaša?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 09:02

U 10 utakmica primio je 30 golova.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivo Grbić početkom godine sunčani Madrid zamijenio je kišovitijim Sheffieldom. Ovaj poznati nogometni grad od iduće sezone neće imati prvoligaša. Sheffield United doveo je Grbića iz Atletico Madrida za 2.5 milijuna eura s ciljem osiguravanja ostanka. No, cijela momčad je prilično podbacila u proljetnom dijelu sezone te su prvenstvo na kraju završili na posljednjem mjestu, sa 16 osvojenih bodova, odnosno s 28 poraza u 38 utakmica. Sheffield je ukupno primio 104 pogotka, od čega je 25 u devet prvenstvenih utakmica primio bivši vratar Hajduka, Lokomotive, Lillea i Atletico Madrida.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Grbić je branio i u jednoj utakmici osmine finala FA kupa, u kojoj je Sheffield United izgubio od Brightona s 2-5. Iako je zabilježio i nekoliko dobrih partija, čak je završio jednom i u SofaScoreovoj postavi kola, Grbić je u 10 utakmica primio ukupno 30 pogodaka te su u Sheffieldu zaključili kako im je za iduću sezonu, u kojoj će nastojati osigurati povratak u Premier ligu, potreban novi golman.

Sheffield United se već rastao s iskusnim vratarom Wesom Foderinghamom (koji je primio čak 79 golova prošle sezone) te mladim Jordanom Amissahom, a osim Grbića žele se riješiti i Adama Daviesa. Dakle, Sheffieldov primarni cilj u predstojećoj sezoni je riješiti pitanje vratarske pozicije...

Što se samog Grbića tiče, za njegove usluge navodno su zaintreresirani Getafe te španjolski drugoligaš Leganes. Njegova tržišna vrijednost iznosi 3.5 milijuna eura, no moguće je da će ga Sheffield pustiti i za manji iznos.

Grbić je navodno bio želja Dinamove struke prije nego što je prešao u Sheffield United. No, odličnim nastupima Ivana Nevistića na proljeće, te dovođenjem Nikole Čavline (poslan na posudbu u Osijek) priča oko mogućeg prelaska bivšeg vratara Hajduka u Dinamo više nije aktualna... (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivo GrbićSheffield United

Ostale Vijesti