GNK Dinamo
GNK Dinamo

VIDEO Ivan Nevistić produžio ugovor s Dinamom, u Maksimiru još četiri godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 15:33

"Moj posao ovdje nije završen", poručio je Dinamov prvi golman.

Prvi vratar Dinama Ivan Nevistić produžio je ugovor s hrvatskim prvakom do 2028. godine. Nakon što je branio za Rijeku, Varaždin i Muru, ovog 25-godišnjeg Đakovčanina Dinamo je početkom 2021. kupio od Rijeke za tri milijuna eura. Do kraja sezone ostavio ga je na posudbi u Rijeci, a sezonu 2021./22. proveo je na posudbi u Lokomotivi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Cijelu pretprošlu sezonu (2022./23.) s Danijelom Zagorcem obnašao je funkciju rezervnog vratara Dominiku Livakoviću, a tek transferom hrvatske 'jedinice' u Fenerbahce, u tijeku nedavno završene sezone, Nevistić je dobio konkretnu priliku između vratnica Dinamovog gola. Doduše, niti u prošloj sezoni nije sve vrijeme bio standardna 'jedinica'. Osim što je početkom sezone bio rezerva Livakoviću, kraj jesenskog dijela sezone, pa čak i početak proljeća, bio je rezerva Danijelu Zagorcu.

No, sačuvavši mrežu netaknutom u utakmici protiv Betisa na Benitu Villamarinu, a potom i s dva 'clean sheeta' protiv Varaždina i Rijeke u prvenstvu, Nevistić je ponovno preuzeo Dinamovu 'jedinicu' i do kraja sezone je nije ispuštao iz ruku. Nevistić je klasu pokazao kada je bilo najpotrebnije, u završnici sezone i bio je jedan od Dinamovih najpouzdanijih igrača u lovu na duplu krunu. Osim dvije partije protiv Betisa, GNK Dinamo je na službenim stranicama istaknuo 'nezaboravnu' izvedbu protiv Varaždina, kada je obranio jedanaesterac i zicer gostujućeg sastava. Bio je perfektan u dvije gostujuće utakmice protiv Hajduka, u kojima je Dinamo, na neki način, prelomio sezonu. Briljirao je protiv Lokomotive, u dvije utakmice protiv Osijeka...

Ukupno je upisao 34 nastupa, primio je 29 golova, a u 16 utakmica sačuvao je mrežu netaknutom.

Iako se kroz sezonu špekuliralo da bi se Dinamo mogao okrenuti nekim drugim vratarskim rješenjima, Nevistićeve izvedbe u završnici sezone osigurale su mu poboljšani i izdašniji ugovor kojeg je Nevistić potpisao u društvu predsjednika Velimira Zajeca i sportskog direktora Marka Marića.

"Iznimno sam ponosan i počašćen što nastavljam suradnju s najvećim hrvatskim klubom. Ovdje sam već neko vrijeme, strpljivo i marljivo sam radio, čekao svoju priliku i mislim da sam ove sezone nagrađen za odnos kakav sam imao prema Dinamu od trenutka kad sam stigao. Drago mi je što je klub to prepoznao i usrećio me novim ugovorom. Ali, moj posao ovdje nije završen, uvjeren sam da imam još puno prostora za napredak te da ćemo ja i cijela momčad zajedničkim trudom, radom i zalaganjem doživjeti još mnogo uspjeha na nogometnim terenima, kazao nam je Nevistić nakon potpisivanja novog ugovora. 

Dinamo je Nevistićevo produženje ugovora popratio kompilacijom najbitnijih obrana u prošloj sezoni i poručio mu:

"Dragi Ivane, čestitamo na potpisivanju novog ugovora i uvjereni smo da nas u budućnosti čeka još mnogo tvojih bravuroznih obrana i osvojenih trofeja u plavome dresu!"

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoIvan NevistićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti