Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Objavljen dugo očekivani popis, hrvatski put do Pariza vodi preko Dončića i Giannisa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 18:36

Grčki izbornik ostao je bez svoje druge najveće zvijezde

Nakon rukometaša i vaterpolista, posljednja momčad koja bi na Olimpijskim igrama u Parizu mogla predstavljati Hrvatsku su košarkaši. Njihov posljednji nastup na najvećem planetarnom sportskom natjecanju gledali smo u Rio de Janeiru 2016. godine, a od 2. do 7. srpnja očekuje ih nastup na kvalifikacijskom turniru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska nastupa na turniru u Grčkoj i u skupinu A je sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju. Prve dvije reprezentacije prolaze u polufinale.

Josip Sesar prije nekoliko je dana objavio konačan popis od 12 igrača koji će igrati u Pireju, a sada su to učinili i izbornici Grčke te Slovenije, koji bi trebali biti glavni konkurenti Hrvatskoj.

Legendarni Vassilis Spanoulis vodi Grke kao izbornik, a odabrao je sljedeće igrače: Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Thomas Walkup, Nick Calathes, Vasilis Charalampopoulos, Panagiotis Kalaitzakis, Giannoulis Larentzakis, Dinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Georgios Papagiannis, Kostas Papanikolaou i Vasilis Toliopoulos.

Veliki hendikep predstavljat će neigranje Kostasa Sloukasa, druge zvijezde momčadi nakon čudesnog Giannisa Antetokounmpoa.

Slovenski izbornik Aleksandar Sekulić opredijelio se za ovih 12 igrača: Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Josh Nebo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar i Leon Stergar.

Slovenija će morati igrati bez Jake Blažiča, svojeg ponajboljeg igrača, no ono što je bilo praktički pa jedino bitno, to je igranje Luke Dončića, usprkos problemima s ozljedom koljena. Zaigrat će i Josh Nebo, fantastični centar koji je nedavno Maccabi zamijenio za milansku Olimpiju. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Slovenska košarkaška reprezentacijagrčka košarkaška reprezentacijaPariz 2024Kvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Luka DončićGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti