Ponižene Barakude: Brazil nas je nadigrao u svim segmentima igre

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.15. | 08:54

Hrvatska vaterpolska reprezentacija katastrofalno je otvorila nastup na Super finalu Svjetske lige u talijanskom Bergamu.

Izabranici Ivice Tucka su teško i neočekivano stradali od Brazila, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić. 'Barakude' su izgubile sa 17:10 u utakmici u kojoj nije funkcioniralo dosta toga u njihovoj igri.

Katastrofa na otvaranju Svjetske lige: Rudić s Brazilom rasturio Hrvatsku!

Više nego zaslužena pobjeda Brazila, koji nas je nadigrao u svim segmentima igre“, rekao je izbornik Tucak, koji se samo može nadati da je ovo bio jedan loš dan jer mnogo vremena za razmišljanje o porazu nema. Već danas slijedi novi ispit. Dvoboj s Mađarskom.

Nadam se da ćemo iz ovog poraza izaći jači nego što smo bili“, rekao je Tucak, dodajući:

Ovo je bila lekcija od igrača koji su samo željeli pobjedu više od nas. Neupitno je uspoređivati kvalitetu naših i brazilskih igrača. Treba postojati način kako se igra za reprezentaciju. Treba postojati čak i način kako se ponekad i gubi, ali ne ovako. U jednom trenutku smo se potpuno raspali“, istaknuo je hrvatski izbornik u razgovoru za Sportske novosti.

I dok su naši vaterpolisti bili očekivano razočarani, u bazenu su jučer slavili Brazilci. Ratko Rudić je od autsajderske reprezentacije obećao napraviti momčad koja će biti konkurentna na domaćim Olimpijskim igrama sljedeće godine.

„Taktički smo odigrali jako dobro. da smo i izgubili, bio bih sretan jer smo odigrali jako dobro, onako kako sam želio i zamislio. Imali smo sjajnu realizaciju, ali ipak bih rekao da je iza ovoga puno dobrog rada. Na pravom smo putu, željenom cilju da na OI u Riju budemo ravnopravni što je više moguće svim suparnicima. Ne treba od ovoga raditi senzaciju u smislu da smo mi neki konkurenti za medalju, bilo ovdje ili u Riju, ne, mi smo samo na dobrom putu“, kazao je Rudić za Sportske novosti poslije velike pobjede svoje reprezentacije.

Hrvatska je u Bergamo stigla kao najbolja u grupi C, s maksimalna 24 osvojena boda. Od osam reprezentacija koje su izborile nastup u Super finalu, samo će najbolja momčad osigurati izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016. Hrvatska će se u grupi A u narednim danima, sve do 28. lipnja, još boriti s reprezentacijama Kine i Mađarske. U grupi B, za prolaz dalje, bore se reprezentacije Australije, Italije, SAD-a i Srbije.

Termini preostalih utakmica Hrvatske u grupi A:

24.6. u 17.20 sati Mađarska – Hrvatska
25.6. u 18.40 sati Kina – Hrvatska

 (Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportoviSvjetska ligaSvjetska liga u vaterpoluIvica TucakRatko RudićBrazilska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti