Jugaši slave naslov prvaka Europe: Ovo je čudo!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.06.16. | 09:06

Vaterpolisti dubrovačkog Juga sinoć su se četvrti put u povijesti popeli na tron u Europi, prvi put izvan Dubrovnika.

 

U finalu završnog turnira Final Sixa u Budimpešti, izabranici Vjekoslava Kobešćaka svladali su grčki Olympiakos sa 6:4 i tako osvojili naslov prvaka Europe. Četvrti nakon 1981., 2001. i 2006. godine.

Perfektan kraj perfektne sezone. Osvojena sva četiri trofeja i to svi na drukčiji način. Time smo pokazali da smo najbolja momčad u Europi ove godine“, rekao je nakon velike pobjede i novog naslova trener Juga Vjekoslav Kobešćak, prenose službene stranice dubrovačke momčadi.

Jug postao PRVAK EUROPE!

Kobešćak ističe kako je i on pomalo iznenađen sjajnim uspjehom.

Ne mogu reći da sam očekivao ta četiri trofeja, niti da ćemo do kraja sezone ovako funkcionirati usprkos svim problemima koje smo imali. Otkad se ova ekipa okupila prošlog ljeta ona funkcionira s pozitivnom energijom. Gazili smo sve pred sobom, na najbolji mogući način, bez trošenja emocija na gluposti. Velika zahvala igračima, mom stožeru, klubu koji ovo sve drži, i na kraju našim navijačima koji su bili tu uz nas, koji su još radosniji nego mi“.

Jedan od junaka sinoć bio je vratar Marko Bijač, koji je zabilježio 11 obrana.

Ovo je čudo. Ovo nitko nikad prije nas nije napravio. Osvojili smo titulu izvan Grada. Ovo je strašno i još nismo svjesni što smo napravili. Odigrali smo 150 posto, zasluženo slavili, ostavili smo srce u bazenu protiv ekipe koja cijelu sezonu nije izgubila utakmicu, to dovoljno govori“, rekao je Bijač.

Xavi Garcia jednom se upisao u strijelce.

Bilo je strašno. Cijeli turnir smo imali odličnu obranu, a znali smo da možemo zabiti puno golova. Znali smo da imamo šansu ako bude što manje golova. Primili smo samo četiri gola. Svi smo bili sjajni, ali Marko Bijač… On je bio najbolji!“.

Hrvoje Benić također je u vrijednu pobjedu ugradio jedan pogodak.

Totalno sam bez komentara, ovo je neopisivo. Nisam još svjestan. Ušli smo u klupsku povijest. Možda tek za koji dan budem svjestan“.

Josip Vrlić složio se da im nije bilo lako.

Odigrali smo vrhunsku obranu na čelu s Markom Bijačem. U napadu nismo neke stvari realizirati, ali smo primili samo četiri gola. Tri utakmice u tri dana, trebalo je to preživjeti“.

Jug je tako ove sezone osvojio baš sve što se moglo osvojiti - domaće prvenstvo i Kup, Jadransku ligu i sinoć Euroligu. Možemo samo reći - naklon do poda!

(Foto: Facebook VK Jug)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

jugvaterpoloVaterpolska Liga prvakaVjekoslav Kobešćak

Ostale Vijesti