Baldasar pozvao na dijalog, podrška udruzi Naš Hajduk

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 25.11.14. | 20:20

Dok su se u HNS-u, bez odbjeglog predsjednika Šukera konačno oglasili po pitanju subotnjeg bojkota derbija i uputili pomirljive tonove prema Splitu, Gradsko vijeće grada Splita održalo je višesatnu tematsku sjednicu vezano uz Hajduk i donijelo nekoliko jednoglasnih odluka.

Dana je podrška udruzi 'Naš Hajduk', a udruga je dobila mandat za provođenje izbora za novi Nadzorni odbor u 2015. godini, a na rok od četiri godine.

Kako je objavljeno na službenim stranicama Hajduka, odlučeno je i da će se formirati zajedničko povjerenstvo koje će dalje razraditi prijedlog udruge uvažavajući stavove i prijedloge iznesene na Sjednici GV-a te predložiti Gradskom vijeću novi model i to u prvoj polovici 2015. godine.

Također, provest će se anketa među svim građanima Splita kao većinskim vlasnikom s pitanjima o obliku upravljanja Hajdukom, ali i o obliku vlasništva. Pitanja će se usuglasiti i formulirati na Povjerenstvu.

Dug Hajduka za komunalnu naknadu, umjesto plaćanja će se izvršiti dokapitalizacija od strane Grada u 2015. godini.

U suradnji sa stručnim službama Grada izvršit će se reprogramiranje obveza Hajduka vezanih za kredit.

Vezano uz odnos Hajduka i HNS-a i aktualna događanja oko otkazivanja derbija s Dinamo, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar pozvao je na dijalog i sastanak s predstavnicima navijača, gradskih i županijskih vlasti.

„Drago mi je da od njih dobivamo pomirljive tonove i da se situacija polako smiruje. Naš nogomet je postao sramotan, a ovo je možda način da se nešto pomakne s mrtve točke“, rekao je Baldasar, najavivši kako se spremaju na sastanak u Zagrebu. 

A za smirivanje tenzija su i u Hajduku.

„Uvijek smo za razgovor i nadam se da ćemo uspjeti riješiti ovaj problem“, rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HajdukSplitIvo Baldasar

Ostale Vijesti