Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Zrinski pobjedom odgovorio Šibeniku i vratio se na prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 16:48

Gosti su u prvom poluvremenu odlično parirali, ali na kraju su upisali uvjerljiv poraz

Nakon što je Šibenik u jučerašnjem dvoboju pobijedio Jarun i zasjeo na prvo mjesto, čekali smo kako će njihov rival u borbi za prvo mjesto danas odigrati i tko će kraj 29. kola Prve nogometne lige dočekati na vrhu. Zrinski Osječko 1664 uvjerljivom je 4-1 pobjedom na domaćem terenu protiv Dugopolja ponovno zasjeo na vrh s dva boda prednosti ispred društva iz Krešimirovog grada.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako rezultat to ne sugerira, Dugopolje je bilo vrlo tvrd orah za domaćina. Već u 11. minuti skuhali su prvu opasnost u 16-ercu Zrinskog, no domaći branič je klizećim startom spriječio probleme za vratara Marina Stanića. Gosti su tražili 11-erac zbog igranja rukom prilikom uklizavanja, no sudac Antonio Melnjak iz Rijeke nije dijelio njihovo mišljenje.

Zrinski je poveo iz prve ozbiljnije šanse. Ubacio je s desne strane Bruno Unušić, a loptu koja je oštro išla na peterac Bruno Burčul nespretno skreće u vlastitu mrežu. Izjednačenje smo vidjeli 10 minuta kasnije, kada je u 31. minuti Dražen Bagarić pogodio vratnicu iz jedan na jedan situacije, odbijanac je dočekao Stipe Tokić i pospremio loptu u nebranjenu mrežu.

Vodstvo Zrinskom prije odlaska na poluvrijeme ponovno je režirala desna strana. Domagoj Stranput je ubacio, a Miran Horvat nebeski skače i posprema loptu iza vratara Josipa Bartulića.

U nastavku dvoboja, Zrinski je rutinski povećao prednost i priveo utakmicu kraju. U 55. minuti prvi strijelac lige Dominik Dogan dočekao je dugačko ispucavanje vratara Marina Stanića te s 12-ak metara lijepo počistio paučinu pod gredom. Sreću zbog pogotka, Dogan nije dugo mogao dijeliti sa suigračima jer se ozlijedio i minutu nakon pogotka napustio igru.

Novi zgoditak Zrinskom i konačan rezultat od 4-1 donijela je kombinacija s klupe. Asistenciju je upisao Domagoj Jelavić, a strijelac je u 71. minuti bio Ivijan Svržnjak.

U sljedećem kolu, Zrinski će gostovati kod Jaruna, dok će Šibenik tri boda potražiti u Sesvetama. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Prva nogometna ligaZrinski Osječko 1664

Ostale Vijesti