Foto: Barnet FC Official
Foto: Barnet FC Official

Rođen je u Cape Townu, igrao je za U18 i U19 reprezentaciju Hrvatske, a sad je potpisao za engleskog petoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 13:00

U mlađim uzrastima igrao je za Brentford i Crystal Palace, a crveno-bijele kvadratiće nosio je u ogledu protiv Italije za koju su tada igrali Bastoni, Zaniolo, Scamacca, Buongiorno i mnogi drugi…

Nakon dvije sezone u Dagenham & Redbridge FC-u, nekadašnji hrvatski U18 i U19 reprezentativac, Nikola Tavares, dogovorio je prelazak u novi klub. Stasiti stoper rodom iz JAR-a potpisao je ugovor s Barnetom, engleskim petoligašem koji je ovu sezonu okončao na drugom mjestu National League, ali onda u kvalifikacijama ipak nisu uspjeli izboriti plasman u viši rang natjecanja, odnosno League Two.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tavares je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo na Otoku, a iako je u mlađim kategorijama igrao za Brentford i Crystal Palace, priliku na velikoj sceni nikada nije dočekao. Tavares je rođen u JAR-u (Cape Town), ali ima i hrvatske papire pa je tako 2017. igrao za hrvatsku U18 (dva nastupa) te U19 (jedan nastup) reprezentaciju.

Tadašnji izbornik Hrvatske U19, Robert Jarni, testirao je Tavaresa u prijateljskom ogledu protiv Italije na Stanovima. Gosti su slavili s 2-0, a uz Tavaresa su u prvoj postavi, između ostalih, bili još Domagoj Bradarić, Darko Nejašmić, Tonio Teklić i Sandro Kulenović. S druge strane, današnji izbornik Latvije Paolo Nicolato u tom je ogledu testirao igrače poput Bastonija, Zaniola, Scamacce te Buongiorna stoga konačan rezultat i nije neko preveliko iznenađenje.

Ove sezone je u dresu Dag & Red FC-a skupio 31 nastup, a s novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

“Nakon razgovora s trenerom Brennanom, koji mi je detaljno objasnio filozofiju i ambicije kluba, bez imalo razmišljanja odlučio sam da ovdje želim nastaviti karijeru”, kratko je rekao po dolasku u Barnet 25-godišnji stoper, nakon čega je dodao:

Volim kada momčad igra od posljednje linije te sam uvijek gledao biti dio kluba koji to prakticira. Na Barnet gledam kao savršen odabir za nastavak karijere”, dodao je Tavares. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Barnet FCNational LeagueNikola Tavares

Ostale Vijesti