Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Spektakl na zapadu Zagreba: Lokosi imali tri gola prednosti, Rudeš ih šokirao u samom finišu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 18:57

Luda završnica i veliki remi domaćih...

Lepršavo, razigrano i efikasno funkcionirala je Lokomotiva na gostovanju u zapadnom dijelu Zagreba protiv Rudeša pa u prvih 45 minuta napunila mrežu domaćih s tri pogotka. Onda su se u drugom dijelu zamijenila uloge, Rudeš je proigrao, stisnuo goste i u samom finišu, pogotkom Vanja Šare, spektakularno izborio remi rezultatom 3-3!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pokušao je trener Mladina razdrmati momčad s tri mladića Vujanićem (17), Koračem (18) i Stipićem (19), ali protiv ovako raspoloženih Lokosa predvođenih iskustvom Duje Čopa i njegovim golgeterskim špurijusom u prvom dijelu – nije mogao.

Mreža Rudeša načeta je već u trećoj minute nakon zgodne akcije u kojoj je obrana Rudeša prebrojana na svojem lijevom dijelu pa je onda Mudražija na povratnoj pronašao Čopa za njegov prvi pogodak na utakmici.

Nastavio je domaći sastav potragu za pogocima, u petoj minuti je Mudražija majstorski potegnuo volej, no ravno u vratara Markovića. Sve se u prvom poluvremenu odvijalo na polovici Rudešana, a na drugi pogodak trebalo je pričekati 24. minutu kada su igrači Silvija Čabraje ponovno demonstrirali svoje tehničke kvalitete. Mudražija je ubacio, Čop fingirao volej pa mekano spustio loptu na kopačku Marića koji nije imao zahtjevan zadatak kod ubacivanja lopte u mrežu.

Prije konca poluvremena, mogli smo svjedočiti još jednom pogotku, ali i promašenom ziceru. U 36. minuti Šotiček je imao priliku za 3-0, međutim, pred sobom je imao raspoloženog Markovića koji mu brani udarac.

U 46. minuti niti Marković nije mogao zaustaviti pogodak. Nakon kornera Čop je dočekao dodavanje Vranjkovića i ubacio još jedan pogodak u mrežu domaćina.

Drugi dio ponudio je osjetnije življi Rudeš pa su Mladinine trupe u uvodnih šest, sedam minuta drugog poluvremena napravile više nego u čitavih 45 prvog. A kada se na to nalijepila i nešto ležernija igra Lokosa onda je domaćin ovjerio i pogodak. Jedan od onih ranije spomenutih Mladininih mladića - Korač pobjegao je obrani Lokomotive pa onda elegantno prebacio istrčalog Čavlinu i smjestio loptu u mrežu. U prvi mah dosuđeno je zaleđe, ali nakon konzultacije s VAR sobom sudac Erceg pokazao je prema centru igrališta.

Situacija se uravnotežila nakon tog pogotka, a onda se nije previše toga događalo na teren sve do 80. minute kada je u 16-ercu Rudeša srušen Mudražija. Erceg je puhnuo u zviždaljku i rukom gestikulirao prema bijelom kreču. Čop je preuzeo odgovornost, ali Marković je finom reakcijom zaustavio napadača Lokosa da potpiše hat-trick!

A onda je Rudeš opet živnuo, stisnuo je goste u posljednjim minutama i u 87. minuti Mrčela je nakon kornera smanjio na 2-3. Tražili su Rudešani i treći pogodak, Ćorić je imao finu priliku u finišu, a onda je u 93. minuti Vanja Šare bombetinom izdaleka razgalio domaće navijače smjestivši loptu iza leđa Čavline.

Onda su i Lokosi krenuli all-in, redale su se prilike pred golom domaćina, no rezultat se više nije mijenjao!

Rudeš – Lokomotiva 3-3

Zagreb. Stadion: ŠRC Rudeš.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac); pomoćnici: Anto Marić (Zagreb) i Deni Grofelnik (Valpovo).

VAR: Mario Zebec (Cestica); AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo).

Strijelci: 0-1 Čop (3., Mudražija), 0-2 Marić (24., Marić), 0-3 Čop (45+1., Vranjković), 1-3 Korač (50., Vujanić), 2-3 Mrčela (87.), 3-3 Šare (90+3.)

Žuti kartoni: Šotiček (Lokomotiva).

Rudeš: Marković - Vujanić (69. Šare), Camara (46. Petković), Mrčela, Krušlin - Kuzmanić (46.), Stipić - Topić, Ćorić, Latković (75. Brajković) – Korač (75. Sabur)

Lokomotiva: Čavlina - Bartolec, Bubanja, Vranjković, Leovac - Smakaj, Marić - Goričan (52. Canjuga), Mudražija, Šotiček (73. Kastrati) – Čop.



Tagovi

HNLNK RudešNK Lokomotiva

Ostale Vijesti