REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

VIDEO Hansi Flick s Barçom nije znao za poraz, a onda ga je 'zaskočio' Monaco

čet. 19.09.24. | 19:43

Prva je ovo pobjeda Monaca i u službenim susretima s Kataloncima

Barcelona je uoči ogleda slovila za velikog favorita u Kneževini. Ali crveni karton Erica Garcije u 11. minuti preokrenuo je 'uloge' naglavačke. I na koncu je autsajder Monaco nanio prvi poraz Hansiju Flicku na klupi Barcelone – domaći su slavili s 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A ključni trenutak utakmice odvio se u 11. minuti. Vratar Ter Stegen je poslao riskantnu loptu u središnjicu terena, presjekao ju je Minamino kojeg je na rubu kaznenog prostora srušio Garcia, a sudac Lindhout mu je odmah gestikulirao da krene prema svlačionici.

Nakon toga je Monaco zagospodario terenom, dok je Barçu isključenje presjeklo, stoga nije čudilo kada su domaći već u 16. minuti naplatili igrača više. Akliouche je fino primio dugu loptu, sjurio se u kazneni prostor Barcelone, a s obzirom na to da su ga braniči katalonskog sastava nezainteresirano promatrali, odlučio se na udarac i iznenadio Ter Stegena u prvi kut za 1-0!

Nastavio je Monaco pritiskati, djelovalo je da će ubrzo odsjesti i drugi gol u mreži Katalonaca, ali onda se ukazao Barçin wunderkind. 17-godišnji Lamine Yamal se prvi puta 'javio' na utakmici u 28. minuti i odmah vratio goste u život. U svom karakterističnom stilu je krenuo po desnom krilu, zakrenuo unutra i onda ljevicom iznenadio vratara Köhna u prvi kut za 1-1. Inače, to mu je bio prvi gol u najelitnijem klupskom natjecanju.

Monaco je bio osjetno bolja momčad u drugom dijelu, pritiskali su domaći igrači, ali su na pogodak morali čekati do 71. minute.

Ispala je cijela obrana Barcelone nakon duge lopte Vandersona, Ilenikhena je sam izašao pred Ter Stegena i probušio ga za 2-1 Monaca.

Do kraja ogleda je još VAR Monacu poništio penal, no rezultat se više nije mijenjao.

Inače, i u juniorskoj Ligi prvaka je Monaco bio bolji od Barçe, rezultatom 4-3. Očito Monegažanima leže ti Katalonci...

Monaco – Barcelona 2-1

Strijelci: 1-0 Akliouche (17.), 1-1 Yamal (28.), 2-1 Ilenikhena (72., Vanderson).

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)


TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga prvakaBarcelonaMonaco

Ostale Vijesti