Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Thomas: „Gledat ćete čvrstu, bržu i atraktivniju Cibonu“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 12:50

Pod Tornjem vlada optimizam uoči početka nove sezone

Cibona sutra kreće u novu sezonu, sa starim problemima. Doduše, ovog puta je stvar nešto manje gora, budući da je klub uspio registrirati sve igrače, pa će trener Chris Thomas imati na raspolaganju sve igrače u svim natjecanjima. I koliko se danas moglo čuti na najavnoj konferenciji, u klubu vlada optimizam oko toga što se složilo za tekuću kampanju.

„Mogu reći s velikom dozom samopouzdanja da će sezona biti sjajna za nas. Počeli smo malo kasnije, ali imali smo sjajan start i dobro zagrijavanje," govori Thomas, pa pojašnjava kakvu ćemo to Cibonu gledati u novoj sezoni.

„Želimo biti kompetitivni, brzi, igrati malo drugačijim stilom nego prošle sezone. Želimo biti uzbudljivi, ali i da ne izgubimo svoj stav – ostati čvrsti, kompetitivni“.

U petak od 21 sat u Draženovom domu slijedi abaligaški dvoboj protiv najljućeg rivala, Zadra.

„Osvojili su i prvenstvo i Kup protekle sezone, znam koliko su talentirani i dobro vođeni. No mi želimo sezonu započeti na najbolji način, moramo igrati zajedno, dobro komunicirati. Želimo rasti kroz sezonu, razvijati se i ići istim putem“.

Kod Zadra će prijetnja biti pick igra bivšeg Cibosa Amara Gegića i novog Amerikanca Tylera Wahla. Tu je i iskusni Vladimir Mihailović.

„Wahl je talentiran, njegova igra s Gegićem je ono na što se moramo fokusirati. Nećemo braniti jedan na jedan, vidjet će puno drugačijih obrana, puno tijela. Bit će to izazov za nas, ali veselim se tom izazovu".

A Thomasa će u domaćem prvenstvu, formalno, mijenjati Bariša Krasić, budući da Amerikanac u svom životopisu nema osvojen trofej sa seniorskom momčadi.

„Zadovoljni smo pripremama, zadržali smo okosnicu momčadi i doveli smo kvalitetna pojačanja. Pripreme su odrađene kvalitetno,i imamo očekivanja za iskorak u odnosu na prošlu sezonu – biti u ABA ligi među osam i osvojiti oba domaća natjecanja. Cilj je i afirmirati mlade igrače“, istaknuo je Krasić.

Svoja razmišljanja ponudio je i kapetan momčadi Krešimir Radovčić.

„Svi smo s nestrpljenjem iščekivali početak nove sezone, posebno nakon prošle izazovne godine. Naš stil igre bit će osvježen i prilagođen novim okolnostima," rekao je Radovčić.

Kakav onda stil igre možemo očekivati?

„Završavat ćemo brže napade, prije smo igrali dugo, zbog manjka igrača i manjka svježine. Meni to osobno odgovara. Mislim da ćemo uživati u igri“.

Zadar?

„Promijenili su se, ima dosta nepoznanica. Nema Božića i Darija Drežnjaka, ali doveli su adekvatne zamjene. Očekujem utakmicu na mali broj poena, a isto tako mislim da ćemo napraviti dobar rezultat i idemo osvojiti oba domaća trofeja“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaChris ThomasKrešimir RadovčićBariša Krasić

Ostale Vijesti