UŽIVO Počeo je prvi Germania kup

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.10.24. | 14:25

Prvo izdanje Germania kupa igra se u subotu 5. listopada i nedjelju 10. listopada.

Prvo izdanje Germania kupa igra se u zagrebačkom Agram centru u subotu i nedjelju. Sve utakmice Germania kupa 2024. možete pratiti na programu SportKluba 10, a tijek rezultata, osim u nastavku članka na Germanijak.hr-u na SofaScore aplikaciji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Najavu obje skupine Germania kupa, kao i sve ostale informacije o ovom prestižnom turniru ukupnog nagradnog fonda 10 tisuća eura pronađite OVDJE.

SKUPINA A

Prvi povijesni gol na Germania kupu zabio je Šimun Popov u ranoj fazi utakmice između MNK Stanova i Tupek Auta. No, zagrebački sastav je preuzeo inicijativu i do poluvremena uspio izjednačiti golom Ivice Majića nakon udarca iskosa. Do kraja utakmice Tupek Auto imao je nešto više prilika te je prvi susret završio bez pobjednika.

"U Zagreb smo stigli prije dva sata. Drago nam je da smo sudjelovali na utakmici otvaranja. Vidi se da je jako dobra organizacija. Utakmica je bila tvrda, obje ekipe bile su jako dobre. Vidjet ćemo što nas čeka u kasnijim utakmicama, nadam se da ćemo uspjeti izboriti drugi krug", rekao je Šimun Popov strijelac prvog gola na Germania Kupu.

Tupek Auto izjednačio je tri minute prije kraja prvog dijela. Gol je pripisan Ivici Majiću iako se s dijela tribine činilo kako je loptu u mrežu skrenuo Dario Markić

"Imali smo dominaciju, ali imali su i protivnici svoje šanse. Loše smo ušli u takmicu praktički u prvom napadu primili gol. Kasnije smo tražili to izjednačenje koje smo dohvatili pred kraj prvog dijela. Utakmica je bila jako tvrda, na kraju je bod zaslužen. Nadam se da ćemo u preostale dvije utakmice uspjeti osigurati polufinale", rekao je Markić nakon utakmice.

U drugoj utakmici skupine zagrebačka Turbina zabila je dugoratskom MNK Sveti Josio JAKO Sportu u ranoj fazi utakmice preko Marka Tolja. Utakmica je bila vrlo dinamična i izjednačena, no, mlada ekipa Turbine bila je puno konkretnija. Marcel Carić u nastavku utakmice poentira za drugi gol Turbine, ispostavilo se ne i posljednji na utakmici budući da je mladi Timon Regvar 20 sekundi prije kraja poentirao za konalčnih 33.

"Dogovorili smo se da čemo igrati čvrsto i hrabro, makar izgubili. Bitan je bio stav. Uspjeli smo pobijediti. Igramo sada protiv dobre ekipe iz Zadra. Nadamo se pobjedi na domaćem terenu i prolasku u polufinale", rekao nam je Marko Tolj, strijelac prvog gola na utakmici.

Subota, 5. listopada

Tupek Auto - MNK Stanovi 1-1

MNK Sveti Josip JAKO Sport - Turbina 0-3

Tupek Auto - MNK Sveti Josip JAKO Sport, 18.00

MNK Stanovi - Turbina, 19.20

Nedjelja, 6. listopada

Tupek Auto - Turbina - 12.00

MNK Stanovi - MNK Sveti Josip JAKO Sport, 13.20

SKUPINA B

U prvoj utakmici skupine B, između dva zagrebačka sastava, Unijabeton prva je zabila nakon dalekometnog udarca Karla Darojkovića. Do kraja poluvremena, untaoč blagoj dominaciji Unijebetona, više nije bilo pogodaka. Unijabeton u nastavku je još pojačala tempo te je golovima Krešimira Matovine i Mate Mizana stigla do nedostižne prednosti od 3-0. Keraterm se probao vratiti u utakmicu u igri s golmanom-igračem, ali Unija je zaboetonirala svoj gol te je osvarila prvi 'clean sheet' na turniru.

"Znali smo da smo kvalitetni. Prije utakmice dogovorili smo se da ne jurcamo, da igramo strpljivo i ne griješimo u obrani. Poveli smo i mirno priveli utakmicu kraju. Čeka nas utakmica protiv dečkiju iz Pule, čuo sam da su dobra ekipa. Trebamo nastaviti s ovim pristupom i osigurati drugi krug", rekao je nakon utakmice Fran Vukelić, a nadu u prolaz, unatoč uvjeljivom porazu zadržao je Antonio Mandić iz Keraterma.

"Probali smo s golmanom igračem napraviti taj višak, vratiti se u utakmicu ali nije išlo. Odmah smo u prvoj minuti napravili veliku grešku. Unabeton je to iskoristila Krenuli su igrati s golmanom i umrtvili utakmicu. Iskusna su ekipa i bilo je teško vratiti se. Potrudit ćemo se u iduće dvije utakmice vratiti, odigrati što bolje i nadam se izboriti polufinale."

Subota, 5. listopada

Unijabeton - Keraterm 3-0

Domino Maling - SC Torba Debeljak, 17.00

Unijabeton . Domino Maling, 18.40

Keraterm - SC Torba Debeljak, 20.00

Nedjelja, 6. listopada

Unijabeton - SC Torba Debeljak, 12.40

Keraterm - Domino Maling, 14.00

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024Germania Cup

Ostale Vijesti