Danilo Vigo/IPA Sport / ipa-agen/IPA
Danilo Vigo/IPA Sport / ipa-agen/IPA

Klub bivšeg Vatrenog na prodaju: „Nema razloga za brigu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 14:06

Što se tiče financijske stabilnosti kluba, Blazquez je umirio navijače

Izvršni direktor Genoe Andres Blazquez održao je poduži sastanak s predstavnicima svih klubova Genove diljem Italije, govoreći o raznim problemima i pružajući uvid u trenutnu situaciju kluba i buduće planove.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Blazquez je potvrdio: “Genoa je na prodaju. Ali trenutno je još uvijek u vlasništvu 777 Partnersa.” Objasnio je da će svaka promjena vlasništva zahtijevati hitnu obavijest Talijanskom nogometnom savezu, bankama i poreznim vlastima, što se još nije dogodilo.

Što se tiče financijske stabilnosti kluba, Blazquez je umirio navijače: “A-Cap je vjerovnik 777 koji je ubrizgao 20 milijuna u Genou kada se 777 suočio s poteškoćama, postavši partner. Njima nije u interesu da se odvajaju od kluba. Zapravo, oni razumiju da će u siječnju biti potrebna ulaganja kako bi se ojačao tim i pristali su to učiniti. U svakom slučaju, Genoa je u dobroj formi, nema razloga za brigu.”

O potencijalnoj prodaji, Blazquez je potvrdio: “Genoa, kao i svi klubovi u sada raspuštenoj 777 Football Group, je na prodaju. Kratkoročno do srednjoročno ćemo ili prodati tvrtku ili pronaći većinskog ili manjinskog partnera kako bismo se brzo vratili sportskim uspjesima. Za sada će A-Cap to financijski podržati jer si ne mogu priuštiti da klub ispadne i izgubi vrijednost.”

Obraćajući se tržištu transfera, Blazquez je izjavio: “Iskreno, ne mogu jamčiti da nitko neće otići u siječnju, ali ne mislim da možemo prodati naše najbolje igrače dok se momčad muči. Uvjeravam vas da A-Cap razumije da ne možemo poslovati tako da prvo prodajemo, a kasnije kupujemo kao što smo radili ljeti. Trenutno nam treba napadač, rezerva za Messiasa i zamjena za Malinovskog. Slijedit ćemo te ciljeve u siječnju.”

Blazquez se također dotaknuo nedavnih transfernih aktivnosti, uključujući odlaske Gudmundssona i Code, dajući detaljna objašnjenja za svaki slučaj.

Naposljetku, u vezi s infrastrukturom, Blazquez je razgovarao o planovima za stadion Ferraris i projekt omladinske akademije Badia degli Erzelli: “Pokušali smo se sami nositi sa stadionom, ali općina je bila kategorična: ili će ga preuzeti oba kluba (Genoa i Sampdoria) ili ništa. S radom planiramo započeti početkom sezone 2026./27."



Tagovi

GenoaSerie AMilan Badelj

Ostale Vijesti