UŽIVO Poznati su svi polufinalisti Germania kupa!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 11:58

U tijeku su posljednje četiri utakmice grupne faze natjecanja.

Nakon sjajnog prvog dana prvog Germania kupa 2024. očekuje nas Dan - G! U polufinalu prvog Germania kupa igrat će zagrebačke momčadi Turbina i Unijabeton te SC Torba Debeljak iz Sukošana i MNK Sveti Josip JAKO Sport iz Dugog rata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Podsjetimo, sve utakmice Germania kupa možete pratiti na SportKlubu 10, a tijek rezultata na SofaScore aplikaciji te, dakako, na Germanijak.hr-u.

(Tijek polufinala i finala pronađite ispod skupina A i B)

SKUPINA A

Drugi dan natjecanja otvaraju dvije zagrebačke momčadi Tupek Auto koji lovi drugi krug i Turbina koja je sigurna prva u skupini A. Turbina je prva povela preko Luke Bugarina, no Tupek Auto, koji je trebao slaviti sa što većom razlikom, uspio je preokrenuti na 3-1 do poluvremena golovima Mateja i Valerija Jurića te Muhameda Algouha. Zagrebački Palestinac zabio je i četvrti pogodak za Tupek, u trenucima kada je Turbina igrala s golmanom igračem, a na visokih 5-1 postavio je V. Jurić.

Nakon uvjerljive pobjede Tupek Auta bilo je jasno da je objema momčadima zuu drugoj utakmici dana Skupine A trebala pobjeda. Dugoratska momčad Sveti Josip JAKO Sport na odmor je otišla s minimalnom prednosti golom Ivana Šarića u petoj minuti utakmice. SVeti Josip u nastavku je potvrdio pobjedu dvama pogocima, Josipa Željkovića i Luke Grubišića tei osigurao plasman u polufinale turnira..

"Nakon jučerašnjeg dana, i poraza od 0-3, dignuli smo i rekli smo da možemo. krenuli smo jako, dobro otvorili utakmicu, poveli, a onda i potvrdili pobjedu. Čestitam momcima na fari play igri i pristupu. Sada igramo s Tobrom Debeljak. Ne znamo se jer još nikada nismo igrali jedni protiv drugih, ali vidjeli smo na ovom turniru da su jako dobra momčad. Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica", rekao je nakon utakmice Ante Dragošević iz Svetog Josipa

Subota, 5. listopada

Tupek Auto - MNK Stanovi 1-1

MNK Sveti Josip JAKO Sport - Turbina 0-3

Tupek Auto - MNK Sveti Josip JAKO Sport 1-4

MNK Stanovi - Turbina 1-2

Nedjelja, 6. listopada

Tupek Auto - Turbina 5-1

MNK Stanovi - MNK Sveti Josip JAKO Sport 0-3

Tablica

1. Turbina 201 6-6 6

2. MNK Sveti Josip JAKO Sport 201 7-4 6

3. Tupek Auto 111 7-6 4

4. MNK Stanovi 012 2-6 1

SKUPINA B

Prva utakmica skupine B bila je direktni sudar za prvo mjesto, a za SC Torbu Debeljak i utakmica za prolaz. U prvom dijelu igrala se čvrsta šahovska partija, momčad iz Sukošana igrala je sa skraćenom rotacijom, budući da Repić i Badrov nisu uspjeli stići u Zagreb, ali je dobro neutralizirala Unijinu igru s Durom kao golmanom-igračem te se na odmor otišlo s rezultatom 0-0. Unijabeton u nastavku je pojačala pritisak, no igra s visoko postavljenim Durom prvi put im se na turniru odbila o glavu te je Josip Anić sa svoje polovice zabio u praznu mrežu za vodstvo gostujuće momčadi. Unija je nastavila stiskati, a Torba se braniti i udarati iz kontranapada. Marin Karabatić zabio je nakon oduzete lopte za 2-0.

"Sjajna utakmica s obje strane. Borili smo se, budući da imamo samo jednu izmjenu. Stavili smo se, igramo čvrstu obranu, a naprijed uvijek uspijemo stvoriti nekoliko šansi. Danas nas je nagradilo i sada čekamo protivnika u polufinalu. Idemo dalje čvrsto i borbeno, pa što Bog da. Nadamo se najboljemu i da ćemo otići do samoga kraja", rekao je Josip Anić iz SC Torbe Debeljak koja tek treba saznati suparnika u polufinalu.

S druge strane. Unijabeton je saznala svojeg suparnika - zagrebačku Turbinu.

"Bila je čvrsta utakmica, znali smo i ranije da je riječ o odličnoj, organiziranoj momčadi kojoj ne treba puno šansi da bi kaznili svojeg protivnika. Imali smo svoje šanse, ali danas nismo pogađali ono što u subotu jesmo. Srećom, osigurali smo prolaz ranije pa nam ova utakmica nije bila od rezultatske važnosti. Idemo na Turbinu. U polufinalu je svejedno s kime igramo. Sve ekipe na turniru su fantastične i posebno u polufinalu nema slabijeg protivnika. Neće biti lagano, morat ćemo svih 40 minuta zapesti i dati 150 posto kako bismo mogli konkurirati za prolaz u finale", rekao je nakon utakmice Josip Nimac.

Posljednja utakmica grupne faze natjecanja, između Keraterma i Domino Malinga bila je za prestiž budući da obje momčadi nisu više mogle izboriti drugi krug. Keraterm se pokazao kao iskusnija i bolja momčad te je na krilima raspoloženog Ivana Bandića, potpisnika prvog, povijesnog hattricka na Germania kupu i Josipa Topića stigla do 4-1 pobjede nad Domino Malingom koji je turnir zaključio bez bodova.

Subota, 5. listopada

Unijabeton - Keraterm 3-0

Domino Maling - SC Torba Debeljak 0-1

Unijabeton - Domino Maling 2-1

Keraterm - SC Torba Debeljak 2-2

Nedjelja, 6. listopada

Unijabeton - SC Torba Debeljak 0-2

Keraterm - Domino Maling, 14.00

Tablica

1. SC Torba Debeljak 210 5-2 7

2. Unijabeton 200 5-1 6

3. Keraterm 011 2-5 1

4. Domino Maling 002 1-3 0

POLUFINALE

Turbina - Unijabeton

SC Torba Debeljak - MNK Sveti Josip JAKO Sport

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti