Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Vukovi i Murphyjev zakon: Cibona na euroligaški Partizan u Beograd s krnjim sastavom, što može poći po krivu?!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 08:30

Budžet Partizana je oko 23 milijuna eura, a Cibonin 22 milijuna i nekoliko stotina tisuća eura manje

U razmaku od samo pet dana, košarkaši Ciboni odigrat će tri utakmice. U petak su u okviru Premijer lige potpisali poraz protiv Cedevite Junior, danas ih od 18.30 sati očekuje okršaj s Partizanom, a već u srijedu u Draženov dom stiže Krka. Zgusnuti raspored nije ništa novo za zagrebački klub, no pojavio se veliki problem sa zdravstvenim kartonom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, još na utakmici protiv Cedevite Junior nisu zbog bolesti nastupili Filip Bundović, Sven Smajlagić i Ivan Perasović, a onda se tijekom tog ogleda problem pojavio i kod Ivana Majcunića i Petera Joka.

Chris Thomas zakazao je trening danas za 11 sati, nakon kojeg se putuje u Beograd na noge Partizanu, a s momčadi će unatoč jakoj virozi putovati Majcunić, Perasović i Jok, ali pitanje je hoće li zaigrati. U Zagrebu su ostali Bundović, Smajlagić i Talib Zanna, što znači da će Thomas morati posegnuti u juniorski pogon, stoga će priliku dobiti Josip Pavković, Vigo Bart, Borna Katanović i Luka Skorić.

Nije problem današnja utakmica protiv Partizana – Željko Obradović je već u svoju bilježnicu upisao tu pobjedu s dvoznamenkastom razlikom, problem je u srijedu i gostovanja Krke. Slovenski klub je jedan od onih koje Vukovi 'moraju' pobijediti u borbi za ostanak u ABA ligi, a u ovako krnjem sastavu, to će biti prilično nezgodno. Radi se o izravnom konkurentu iz donjeg dijela tablice i pobjeda bi dala određeni mir Thomasu i njegovim igračima. No tek treba vidjeti u kakvom sastavu će na parket istrčati cibosi...

Danas, dakle, slijedi Partizan protiv kojeg Zagrepčani nemaju nikakve šanse. Iako će dojučerašnji član Zadra, a od nove sezone igrač Partizana – Arijan Lakić, reći kako drugačije.

„Promijenili su momčad u odnosu na prošlu godinu, ali doveli su neke igrače koji su igrali prije tamo. Solidan su sastav. Odigrali su mnogo bolje protiv Studentskog centra nego protiv Zadra. Nezgodni su, imaju solidne igrače i u obrani i napadu, mogu rješavati razne situacije. Moramo se pripremiti sto posto za svaki napad i svaku obranu. Moramo biti fokusirani kako bismo odigrali kako treba“, rekao je Lakić.

Inače, budžet euroligaškog Partizana je oko 23 milijuna eura, a Cibonin, pa, 22 milijuna i nekoliko stotina tisuća eura manje. I to je sve što treba znati uoči ogleda u Beogradskoj areni.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ABA ligaCibonaKK Partizan

Ostale Vijesti