Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Brzoja tricom prelomio susret i donio Cedeviti Junior vrijedno slavlje nad blijedom Cibonom

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 22:51

Pobjednike je predvodio Brzoja s 18 poena, Eaddy je dodao 14.

„Srećom da je utakmica u kasnom terminu, inače bi se dosta djece ostavilo košarke nakon ovoga“, dobacio je jedan košarkaški zaljubljenik nakon ogleda Cibone i Cedevite Junior. I to će vam sve reći kakav su ogled večeras odigrala dva zagrebačka kluba u Draženovom domu. Hajde, ako ništa drugo, barem je završnica bila napeta, pa se čovjek ima za što uhvatiti, ali košarkaška kvaliteta uistinu nije bila na zavidnoj razini.

A u tom neizvjesnom finišu bolje se snašla momčad s Velesajma i sa 75-68 odnijela pobjedu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Cedevita Junior je na valu svoje sjajne, a očajne Cibonine tranzicije krenula u ogled serijom 12-0 nakon uvodne tri i pol minute. Briljirao je Brzoja koji je stavio osam poena, a četiri je dodao Buljan, a dva Sobin i za lagodnu prednost za Repešinu momčad već na startu.

To je nagnalo trenera Krasića u kooperaciji s Thomasom, da uvede tri nova igrača nakon četiri minute: Barbera, Vukovića i Skorića.

Prve poene za Plave zabio je Zanna, nakon nevjerojatnih pet minuta igre.

Nije to previše utjecalo na dobro raspoloženje gostiju, Buljan je nakon toga položio za 14-2, uz promašeno bacanje, a na drugoj strani odgovorio mu je Barber koš-faulom što je dovelo Cibonu na minus devet (5-14).

Razbudili su se Vukovi koncem četvrtine. Doduše, nije da se nešto ozbiljnije pritegnuli obranu, već su gosti počeli promašivati zicere i gubiti lopte, čim se Cibona okoristila i serijom 10-2 vratila u rezultatski 'prihvatljiv' minus.

Prva dionica okončana je vodstvom 19-16 za momčad s Velesajma. Inače, u prvih deset minuta igre nismo svjedočili niti jednoj trici, Cibona je izdaleka šutirala 0/4, a Cedevita Junior 0/3, da bi na startu druge Eaddy ipak stavio jednu za 22-16 gostiju.

Repešina momčad se na startu drug dionice poslužila receptom s početka utakmice i za tri i pol minute odradila seriju 14-2 pa je na semaforu stajalo 33-18 za goste. Velike probleme je Cibona imala s izgubljenim loptama i povratnom trkom, nije tu bilo neke prevelike želje da se u sprintu vrati u obranu i pokuša zaustaviti kontranapad. Pa tako niti tih 15 razlike nije trebalo nikoga od ovih stotinjak pristiglih gledatelja u Draženov dom čuditi.

A istim primjerom se povela i Cibona koja je di konca poluvremena odgovorila serijom 17-4 i na veliki odmor ponijela itekako prihvatljiva dva poena minusa (35-37). Inače, Cibona je za 20 minuta uspjela kroz obruč provući tek jednu jedini tricu iz – 14 pokušaja. Ili 'glamuroznih' 7,1 posto...

Nije ni Cedevita bila ništa spektakularnija, Repešini momci su iz osam pokušaja stavili dva. Dakle, za poluvrijeme ukupno tri trice. Očito kako je 'hladnoća' prodrla u ruke košarkaša zagrebačkih klubova.

Nakon četiri i pol minute igre drugog poluvremena, stiglo je i prvo izjednačenja na utakmici, Vuković je položio 44-44, a minutu kasnije Cibona je i po prvi puta povela, i to tricom (!) Radovčića. A u mrtvom egalu se otišlo i u posljednju četvrtinu, nakon pola sata igre Cibonu i Cedevitu Junior nije dijelilo ništa (55-55), pa je odluka o pobjedniku 'odgođena' za posljednji dio igre.

Cedevita je, barem je bio takav dojam, djelovala bolje veći dio utakmice, a onda je nakon šest minuta igre Krajnović – koji do tada nije igrao svoju najbolju utakmicu, iznudio peti faul do tada najboljeg igrača Cibone, Ročaka, pa onda i pospremio bacanje za 70-66 gostujućeg sastava.

Konačno je utakmicu do kraja prelomio Brzoja, tricom za 74-68 na minutu do kraja.

Pobjednike je predvodio Brzoja s 18 poena, Eaddy je dodao 14.

U domaćim redovima Radovčić je ubacio 20.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK Cedevita Junior

Ostale Vijesti