Najava dana: Varaždin dočekuje Dinamo, Hajduk Šibenik, a igra se i finale SP-a u futsalu

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Varaždin – Dinamo, 16.00

(Nogomet, HNL)

Nakon uvjerljive pobjede nad Lokomotivom (5-1) i nesretno izgubljena dva boda protiv Monaca (2-2), Dinamo gostuje kod Varaždina koji je pozicioniran samo mjesto slabije! Ako Varaždinci danas pobijede, približit će se Dinamu na -1. No, Plavi pod Nenadom Bjelicom za sad djeluju jako dobro i motivirano. Zanimljivo, Varaždin je zadnji put svladao Dinamo u rujnu 2019. kada je Plave vodio Nenad Bjelica!

Hajduk – Šibenik, 18.30

(Nogomet, HNL)

Nakon osam kola Hajduk još uvijek ne zna za poraz, a danas Bijeli očekuju šestu prvenstvenu pobjedu koja bi ih učvrstila na vrhu HNL-a. U goste im stiže regionalni rival Šibenik, koji je u prva četiri kola zabilježio čak devet bodova, a u preostala četiri samo dva. Iako se Carevićeva momčad sigurno neće predati, Hajduk ovu utakmicu dočekuje kao priličan favorit i sve osim pobjede Bijelih predstavljalo bi iznenađenje.

Fiorentina – Milan, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Firentina je dosta promjenjivo otvorila tekuću sezonu Serie A i nakon šest utakmica ima sedam osvojenih bodova od čega čak četiri nakon remija. Milan je prvi trijumf upisao tek u četvrtom kolu, ali je od tada nanizao tri (prvenstvene) pobjede te pobjedom želi ostati na dva boda od lidera Napolija. No, ni Rossoneri ove sezone ne briljiraju te su Ligu prvaka otvorili s dva poraza, od Liverpoola i Bayer Leverkusena, dok su Viole u prvom kolu Konferencijske lige pobijedili velški TNS.

Sturm Graz – Red Bull Salzburg, 17.00

(Nonogomet, austrijska Bundesliga)

Derbi prvenstva Austrije prvak Sturm dočekuje s tri boda više od Salzburga koji je Ligu prvaka otvorio s dva poraza i 0-7 gol-razlikom, a u idućem kolu dočekuje Dinamo. Sturm je također bez boda u Ligi prvaka, ali je grazka momčad upisala prihvatljive poraze, 1-2 od Bresta i 0-1 od Club Bruggea. U prošloj sezoni tri prvenstvena dvoboja završila su bez pobjednika, jednom je slavio Salzburg, a u polufinalu Kupa, Sturm.

Aston Villa – Manchester United, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Nakon što je Aston Villa sjajno otvorila ligašku sezonu, u Ligi prv

ide još i bolje. U prvom kolu je momčad iz Birminghama svladala Young Boyse u Bernu, a potom i Bayern na Villa Parku te je jedna od stopostotnih momčadi elite. Ten Hagov United, s druge strane, proživljava još jednu sezonu iz noćne more. U prvenstvu imaju tek dvije pobjede i drže katastrofalno 13. mjesto, a loše su krenuli i u Europskoj ligi. Stoga ne čudi da je Aston Villa priličan favorit u ovom dvoboju.

Eintracht Frankfurt – Bayern München, 17.30

(Nogomet, njemačka Bundesliga)

Derbi dva velikana koja su prije šestog kola bili prva i druga momčad prvenstva. Bayern ima bod više, no Eintracht se nalazi u strašnoj formi, u prvenstvu su slavili u zadnje četiri utakmice, a još su k tome razbili Besiktas u Istanbulu s 3-1. Bayern je pak nakon sjajnog starta i serije od 20 golova u tri utakmice (Kiel, Dinamo, Werder) zabilježio domaći remi s Bayerom i gostujući poraz u Aston Villi u Ligi prvaka. Bayern je favorit, ali Eintracht je domaćin i u boljoj formi.

Sevilla – Betis, 18.30

(Nogomet, La Liga)

Sva sevillska velikana Andaluzijski derbi dočekuju u promjenjivim formama. Bezis nakon osam kola ima 12 bodova, a Sevilla tri manje, s time da Sevilla ove sezone ne igra Europu, za razliku od Betisa koji je u prvom kolu Konferencijske lige izgubio od Legije u Varšavi s 0-1. Zanimljivo, obje prošlosezonske utakmice završile su 1-1, a u sezoni ranije, jedna 1-1, a druga 0-0. Zadnju pobjedu u derbijima potpisala je Sevilla u veljači 2022., dakle prije skoro tri godine...

Split – Crvena zvezda, 17.00

(Košarka, ABA liga)

Košarkaši Splita sezonu su otvorili s dva poraza u ABA ligi i dvije pobijede u A1 ligi. Sada ih čeka najteži dosadašnji protivnik, beogradska Crvena zvezda koja je pobijedila Žute u posljednjih devet međusobnih susreta. Zvezda na Gripe stiže u pozitivnom raspoloženju nakon što su uvjerljivo svladali Mornar u ABA ligi i spobijedili Paris u Euroligi.

Partizan – Cibona, 18.30

(Košarka, ABA liga)

Nakon što je Cibona u prošlom kolu ABA lige pobijedila Studentski Centar 75-69, u idućoj utakmici neočekivano je izgubila od Cedevite Junior na domaćem parketu u Draženovom domu. Sada ih očekuje superteško gostovanje kod Partizana koji je svladao Cibose u posljednjih šest navrata. Uz to, Cibona ima i velikih problema s izostancima te u Beograd putuje bez šest igrača.

Brazil - Agrentina, 17.00

(Futsal, finale Svjetskog prvenstva)

Prvi put u povijesti sporta, u finalu jednog svjetskog prvenstva, susrest će se dvije rivalske i najveće južnoameričke države. Brazil u uzbekistanskom Taškentu lovi svoj šesti naslov prvaka svijeta, a Argentina drugi. No, Brazilci su posljednji put u finalu bili 2012., a Argentini će ovo biti treće finale SP-a u nizu! Ove dvije reprezentacije susrele su se dvaput na ovosezonskoj Copi Americi, jednom u grupi, drugi put u finalu. Brazil je slavio s 4-1 i 2-0 te i današnji dvovoj dočekuje kao favorit. No, u prethodna dva dvoboja, u polufinalu Cope 2022. i polufinalu SP-a 2021., bolja je bila Argentina koja u svojem kadru ima čak pet igrača koji su 2016. osvojili zlatnu svjetsku medalju u Kolumbiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti