Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon Jelovčića i drugi hrvatski kapetan stigao u Torcidu, Osijek na talijanski pogon

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.06.24. | 16:32

Hrvatski klubovi dovode igrače 'brzinom svjetlosti'. HMNL će u idućoj sezoni, čini se, biti 'nikad jači'.

Iako prijelazni rok u hrvatskom futsalu službeno počinje tek 15. srpnja i traje do kraja rujna, nastavlja se (neočekivano) veliki priljev zvučnih imena u klubove HMNL-a. Svakako najzvučnija imena stigla su u splitskog prvoligaša Torcidu koji je odveo ne jednog, već dva kapetana hrvatske futsalske reprezentacije! Hrvatska reprezentacija, poznato je, ima dva kapetana, Franca Jelovčića i Darija Marinovića. Jelovčić je još za vrijeme finala nedavno završenog prvenstva objavljen kao novo Torcidino pojačanje, a sada je splitski klub, kojeg od ljeta sponzorira poznati dalmatinski trgovački lanac, doveo još jednog 'kapitalca' - Darija 'Baku' Marinovića.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O Marinoviću (34) je već puno toga napisano, između ostalog i na našem portalu. Krenuo je u matičnom Squareu te je preko Nacionala i Splita (s kojim je osvojio dva naslova), ali i na krilima sjajnog nastupa na domaćem Euru 2012., osigurao transfer u Kuvajt, nakon kojeg je završio u Španjolskoj u kojoj je prvo četiri godine nosio dres ElPozo Murcije, a potom je, nakon jedne sezone provedene u talijanskom Real Rietiju (jesen) i Splitu (proljeće), igrao i u Jimbee Carageni. Pretprošlu sezonu proveo je u matičnom Squareu, a prošlu u talijanskom prvaku iz 2023. Feldi Eboliju.

Ostaje za vidjeti hoće li Marinović i Jelovčić dijeliti kapetansku traku kao i u reprezentaciji ili će ona ostati na rukavu iskusnog Mije Mišerde. Osim dva hrvatska kapetana, koje prije početka sezone očekuje Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu (14. rujna – 6. listopada), Torcida je dovela i bivšeg reprezentativca, jednog od najboljih strijelaca HMNL-a, Nikolu Pavića te povremenog A reprezentativca Jakova Hrstića iz Olmissuma. Prema tome, splitski prvoligaš prometnuo u jednog od najvećih kandidata za naslov iako nova sezona počinje tek za četiri mjeseca!

Brazilac u Puli, novi Slovenac u Rijeci, Talijan u Osijek doveo - Talijana

Dosta promijenjen kadar u odnosu na prošlu sezonu imat će i Stanoinvest Futsal Pula. Puljani su ostali bez tri internacionalca, vratara Roberta Gozija (vraća se u Brazil), Arthura Tchata (prešao u Novo Vrijeme) te Franca Grilla (prešao u španjolski Melistar), a stigli su povratnik Bepo Paus, francuski reprezentativac Steve Bendali (ujedno i najbolji igrač prošlosezonskog prvenstva Francuske), a najnovije pojačanje na Poluotoku je 29-godišnji Brazilac Wendella! Ovaj lijevi bek, koji po potrebi može odigrati i pivota, stiže iz portugalskog Leoesa u kojem je proveo posljednje dvije sezone, a ima već sedam godina internacionalnog iskustva.

Ozbiljan kandidat za naslov iduće sezone bit će i debitant u HMNL Rijeka koja je srpskom reprezentativcu Đorđu Rosiću te dvama slovenskim reprezentativcima Teu Turku i Maxu Veselom pridodala još jednog slovenskog reprezentativca, Žigu Čeha (29) koji je u zadnjih šest sezona osvojio šest naslova i šest kupova sa slovenskim Dobovcem. Podsjetimo, u Rijeci još od ranije igraju Slovenac Alen Fetić te dva bivša hrvatska reprezentativca Luka Suton i Robert Grbić te će momčad Duje Maretića u idućoj sezoni imati dvije vrlo dobre 'petorke'.

Hrvatski viceprvak Olmissum objavio je dolazak drugog pojačanja. Nakon Jure Copića iz Crnice, Omišani su doveli reprezentativca Bosne i Hercegovine Davida Barbarića koji je posljednje dvije sezone nosio dres Novog Vremena iz Makarske.

S Jadrana selimo u Slavoniju. Osječani će u idućoj sezoni također biti ozbiljan takmac. Bijelo-plavi prvo su doveli poznatog talijanskog trenera Carmine Tarantina, a zadržali su stožerne igrače iz prošle sezone. Kadar je prvo pojačao i iskusni Gordan Duvančić, a potom i talijanski golman Ricardo Ditano (25), bivši mladi talijanski reprezentativac koji se znao pronaći i na širem popisu A reprezentacije.

Još jedan debitant u HMNL-u Aurelija dovela je svoje drugo pojačanje. Nakon Mateja Perovića iz Squarea, Vinkovčane je pojačao slovenski reprezentativac Sebastian Bačo (22). Riječ je o lijevom beku koji stiže iz prvaka Slovačke Lučeneca, a zaigrao je i protiv Hrvatske u nedavnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jedina dva prvoligaša koja još nisu objavila dolazak niti jednog pojačanja su Crnica i aktualni prvak Futsal Dinamo kojeg su napustila dva reprezentativca Kristijan Postružin i Luka Perić. Njih dvojica su, kao što smo već pisali, pojačali novopečenog prvoligaša u Bosni i Hercegovini, Bubamaru iz Cazina. Odlazaka iz Dinama više ne bi trebalo biti, a Plavi će, kada dođe vrijeme, objaviti i nova pojačanja s kojima će krenuti u pohod na obranu naslova.

Čisto da još jednom napomenemo, jer naprosto je nevjerojatno da se do 21. lipnja odvilo toliko transfera... Prijelazni rok u hrvatskom futsalu počinje tek 15. srpnja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

svjetsko prvenstvo u futsaluFutsalMNK TorcidaTorcidaDario MarinovićFranco Jelovčić

Ostale Vijesti