Makarani i Riječani nastavljaju dovoditi reprezentativce, u Pulu stigao najbolji igrač prvenstva Francuske!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 18.06.24. | 09:06

Zagrebački klub dobio je novog trenera, a Square se suočava s novim odlascima...

Vijesti s hrvatske futsalske tržnice stižu rapidnom brzinom, tolikom da jedva uspjevamo pokriti sve transfere...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prošli tjedan objavili smo kako se Rijeka pojačala s dva slovenska (Teom Turkom i Maxom Veselom) i jednim srpskim reprezentativcem (Milošom Radujkovićem), a toj internacionalnoj koloniji iz susjedstva pridružio se još jedan srpski reprezentativac. Iako ima tek 20 godina, Đorđe Rosić je osim za najbolje srpske klubove Ekonomac i Loznicu Grad u svojoj kratkoj karijeri, igrao i za španjolsku Osasunu. Rosić je odigrao sjajnu prošlu sezonu za srpskog viceprvaka Loznicu Grad, zabio je 17 pogodaka u prvenstvu i još devet u Ligi prvaka, od čega se ističu golovi višestrukim prvacima Europe Barceloni i Sportingu.

Rijeka je nedavno najavila kako će se za premijernu prvoligašku sezonu pojačati s četiri igrača. Sva četiri su, čini se, stigla na Kvarner, a hoće li se momčad Duje Maretića dodatno pojačati do početka sezone, koja kreće tek u listopadu, ostaje za vidjeti u iduća tri i pol mjeseca pauze...

Rijeka je za sada jedan od najaktivnijih klubova na tržištu, no, novopečeni prvoligaš (još uvijek) nije aktivniji od Novog Vremena. Makarani su, pisali smo o tome već nekoliko puta, krenuli u veliku rekonstrukciju momčadi. U grad podno Biokova već su stigla dva francuska reprezentativca (Tchato i Mendez), jedan ukrajinski (Korolišin), a u ponedjeljak su objavili i dolazak iskusnog lijevog beka iz Slovenije Klemena Duščaka, koji je za reprezentaciju Dežele upisao 47 nastupa. Duščak u Makarsku stiže iz slovenskog prvaka Dobovca s kojim je u posljednjih šest sezona osvojio šest duplih kruna i predstavljat će prilično pojačanje za makarskog prvoligaša...

Da su Francuzi 'hit' dosadašnjeg dijela prijelaznog roda, potvrđuje dolazak novog Les Bluesa u HMNL, konkretno u Futsal Pulu. Steve Bendeli (30) pravi je 'stroj' za golove, prošle sezone zabio je 22 pogodaka u 23 utakmice za francuskog viceprvaka Nantes Metropole, a proglašen je i najboljim igračem prošlosezonskog prvenstva Francuske. Bendali je standardni francuski reprezentativac koji će kao i 'Makarani' Tchato i Mendez, predstavljati Francusku na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, a hrvatska javnost dobro ga je upoznala prošlog listopada kada je Hrvatskoj zabio gol u 5-2 pobjedi Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Uz dolazak Bendelija, Futsal Pula objavila je i ostanak Nike Vukmira, hrvatskog reprezentativca (22) i 'dijete kluba' koji se isprofilirao u jednog od najboljih braniča (zadnjih) lige.

No, dok Makarani, Riječani i Puljani dovode igrače, dubrovački Square napuštaju. Nakon odlaska dva Brazilca (Guilherme i Djaelson), jednog Finca (Lintula) i Mateja Perovića, Gospari su ostali i bez dva poznata domaća imena. Hrvatski reprezentativac Marko Kuraja odlučio se na odlazak u latvijski RFS Futsal, dugogodišnji prvak Latvije koji je prošle sezone ostao kratak u finalu izgubivši od Futsal Rige za koju igra legendarni Ricardinho. Kuraja je dijete kluba i njegov odlazak predstavljat će novi veliki udarac ambicijama dubrovačkog prvoligaša, posebno jer je klub iz Gruža napustio i dugogodišnji prvotimac Gospara Gordan Duvančić (37) koji je igračem Squarea bio u dva mandata.

Iskusni zadnji vraća se u matični Osijek koji je, osim dolaska novog trenera Talijana Carminea Tarantina, objavio i ostanak stožernih igrača iz prošle sezone te se od Bijelo-plavih očekuje oziljna prvenstvena rola u idućoj sezoni.

Sada kada smo odradili pregled najrecentnijih transfera u HMNL, okrećemo se jedinstvenoj 1.HMNL, drugom rangu hrvatskog futsala. Novi trener zagrebačkog kluba Uspinjače Gimke postat će legendarni hrvatski igrač i trener Kujtim Morina, pomoćnik Marinku Mavroviću u A reprezentaciji Hrvatske i višegodišnji prvak Hrvatske i Slovenije. Osim brojnih igračkih trofeja, najstariji brat Morina je s Nacionalom osvojio dva naslova prvaka u HMNL-u, a posljednjih sedam sezona vodio je Dobovec u kojima je osvojio sedam naslova i sedam kupova, a višegodišnji slovenski prvak je u tom periodu stigao do koeficijenta šestog najboljeg kluba u Ligi prvaka.

"Dobovec mi je u krvi, smatram ga svojim klubom. Srce možda još želi, ali razum je prevagnuo. Nakon sedam godina vraćam se u svoj klub, MNK Uspinjača – Gimka, čiji sam vlasnik zajedno sa svojim bratom. Obaveze zovu…", napisao je Morina u emocijalnoj objavi koju u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Kujtim Morina će zbog svojeg iskustva, trenerskog znanja, ali i pobjedničkog mentaliteta svakako biti najveće pojačanje Uspinjače u predstojećoj sezoni u kojoj se zagrebački klub nada povratku u elitni rang hrvatskog futsala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluNovo Vrijeme ApfelHMNK RijekaUspinjača-GimkaMNK SquareNK OsijekFutsal PulaKujtim Morina

Ostale Vijesti