Slaven Branislav Babić/PIXSELL
Slaven Branislav Babić/PIXSELL

Novi stranac u Novom Vremenu, još jedan reprezentativac napušta Futsal Dinamo?

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 12.06.24. | 13:41

Novi prvoligaši objavili prva pojačanja, Square nakon serije odlazaka najavio novog trenera.

Još prošli tjedan objavili smo kako hrvatski reprezentativac Kristijan Postružin, nakon dvije sezone provedene u Futsal Dinamu, više nije član hrvatskog prvaka. Postružin se na svojem Instagram profilu oprostio od kluba, a od svojeg bivšeg igrača, koji je u 64 utakmice za klub zabio 17 pogodaka uz 23 asistencije, početkom tekućeg tjedna oprostio se i Futsal Dinamo.

"Postružinu se zahvaljujemo na svemu što je dao Dinamu. Pamtit ćemo golove u finalima i želimo mu sve najbolje u daljnjoj karijeri, počevši od Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu", poručili su na službenoj stranici Futsal Dinama.

Kako saznajemo, Postružin nije jedini reprezentativac koji bi ovog ljeta mogao napustiti Futsal Dinamo. Prvi topnik Plavih u prošloj sezoni, Luka Perić je, naime, dobio izdašnu financijsku ponudu MNK Bubamare, kluba iz Cazina koji je u nedavno završenoj sezoni izborio plasman u elitni rang BiH futsala.

Još prošlog ljeta Bubamara je, ulaskom novog sponzora, u svoje redove dovela poznata futsalska imena s ovih prostora, Igora Osredkara, Almedina Bundavicu i Darka Milanovića. U 22 drugoligaške utakmice upisali su isto toliko pobjeda, a u Kupu BiH zaustavljeni su u polufinalu od MNK Radnika. Ulaskom u elitni rang Bubamara očito želi stvoriti najjaču momčad u ligi i ekspresno osvojiti naslov prvaka države.

Periću su, saznajemo, ponudili plaću koja je značajno viša od iznosa kojeg u Futsal Dinamu, ili bilo kojem drugom hrvatskom klubu, primaju najplaćeniji igrači i postoji realna opcija da hrvatski reprezentativac do početka iduće sezone napusti Zagreb. Perića ugovor s Dinamom veže do 31. kolovoza, u klubu bi ga htjeli zadržati te je konačna odluka o ostanku ili odlasku iz Dinama na igraču.

Ostanak u Futsal Dinamu Periću pruža igranje Lige prvaka te četvrte po jačini lige u Europi. Igranje utakmica u raritetnoj atmosferi, ali i prilično dobru plaću, jednu od najvećih u HMNL. Prelazak u prvu ligu BiH je financijski možda izdašniji, ali je prvenstvo susjedne države organizacijski i igrački ipak dosta niže od HMNL u kojoj će od iduće sezone igrati gotovo svi hrvatski reprezentativci.

U svakom slučaju, Futsal Dinamo će se na ljeto morati pojačati kako bi nadomjestio izostanak zahvalnog reprezentativca Kristijana Postružina, a, vidjet ćemo, možda i Luke Perića koji je bio najbolji strijelac kluba u posljednje dvije sezone u kojima je Futsal Dinamo osvajao naslove prvaka Hrvatske.

Nova vremena u Novom Vremenu

Dok još uvijek iščekujemo vijesti oko novih pojačanja u Futsal Dinamu (i statusu Luke Perića), Novo Vrijeme nastavlja s velikom rekonstrukcijom momčadi. Podsjetimo, trostruki prvaci Hrvatske nakon dvije slabije sezone oprostili su se od sedmorice igrača, od kojih su četvorica odigrala preko 1000 utakmica za klub. Klupu je napustio i Duje Bajrušović, a umjesto njega stigao je trofejni srpski trener Ivan Božović koji je potpisao duplu krunu Makarana 2022. godine.

Novo Vrijeme je još ranije, osim Vlade Andrijaševića i Luke Pavlovića, objavilo dolazak dva francuska reprezentativca, Arthura Tchaptcheta Tchata (iz Futsal Pule) i Nicolasa Mendeza (iz Toulousea), a jučer je objavljen i dolazak - ukrajinskog reprezentativca Tarasa Korolišina!

Riječ je od 31 godišnjem braniču ('zadnjem') koji je prošle sezone osvojio trostruku krunu u Poljskoj nastupajući za poljskog prvaka Rekord Bielsko-Bialu.

S navedenim pojačanjima, ali i dogovorenim ostancima (Toni Jelavić, Vitor Lima, Filip Bašković) Novo Vrijeme se već sada nameće kao jedan od najvećih favorita prilično izjednačene lige za osvajanje naslova prvaka. Od građenja momčadi oko lokalnih uzdanica, pojačanih s pokojim kvalitetnim strancem, Makarani su se okrenuli internacionalizaciji momčadi te ćemo u idućoj sezoni imati dvije momčadi (Novo Vrijeme i Futsal Pulu) s jakim međunarodnim štihom.

Drugoligaši krenuli s pojačanjima, Square objavio ime novog trenera

Zanimljive vijesti stižu i iz redova dva nova prvoligaša. Novi igrač Rijeke je slovenski reprezentativac Teo Turk, koji je proljetni dio sezone 2022/23 proveo u Squareu, a prošlu sezonu igrao je za talijanski Came Treviso. Riječani su tako u svoje redove doveli prvo od četiri željena pojačanja i očekuje se da će već u prvoj sezoni biti među ozbiljnim kandidatima za najviše pozicije hrvatskog futsala.

A svoje prvo pojačanje objavio je i novopečeni prvoligaš Aurelia iz Vinkovaca koji je svoju lokalno-brazilsku momčad pojačao s pouzdanim Matejem Perovićem, Dubrovčaninom koji je najduži dio svoje karijere proveo igrajući za matični Square.

To je već četvrti odlazak iz Squarea kojeg su još ranije napustili Guilherme Dos Santos, Djaelson Filho i finski reprezentativac Lassi Lintula. No, Gospari su objavili ime novog trenera Ive Jukića koji je na klupi zamijenio svojeg prezimenjaka Marina (prešao u Torcidu). Ivo Jukić je bivši dugogodišnji vratar hrvatske reprezentacije (119 nastupa), s bogatim internacionalnim igračkim iskustvom, iako je najviše utakmica proveo braneći za Split (današnji drugoligaš).

S trenerskim poslom bavi se već četiri godine, a u prošloj sezoni vodio je talijanskog drugoligaša Atlantu Grosseto.

“Raduje me dolazak u Dubrovnik i povratak u našu ligu. Bilo je dosta ponuda da ostanem u Italiji, ali s upravom Squarea je sve dogovoreno jako brzo i već radimo na slaganju ekipe za iduću sezonu”, rekao je Jukić za službenu Facebook stranicu Squarea.

Od ostalih transfer-vijesti napomenimo prelazak Jure Copića iz Crnice u Olmissum te povratak Bebe Pausa u Futsal Pulu koja je produžila ugovore s Davidom Matajom, Deanom i Danielom Moravcem te neugodnim Španjolcem Manuelom Jesusom Blazquezom Pacheco.

Nova sezona HMNL kreće tek iza Svjetskog prvenstva u futsalu (14. rujna do 6. listopada), a prijelazni rok traje još tri i pol mjeseca. Počekat je, moramo napisati, impresivan kada je riječ o broju vijesti. No, do kraja sezone sigurno će biti još brojnih dolazaka i odlazaka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijaLuka PerićFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelMNK SquareAureliaFutsal Pula

Ostale Vijesti