Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

FOTO 'I to ti je tak...' Futsal Dinamo je opet prvak!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 18.05.24. | 09:30

Iako je odlučujuća utakmica finala bila jednosmjerna ulica, Omišani su u igri sa skraćenom rotacijom pokazali požrtvovnost...

Futsal Dinamo osvojio je svoj drugi naslov prvaka Hrvatske svladavši drugu godinu u nizu Olmissum u prepunom KC Dražen Petrović. Peta utakmica finala, odlučujuća u seriji, bila je praktički jednosmjerna ulica. Dinamo je već u ranoj fazi dvoboja stigao do prednosti od 2-0 te je do kraja utakmice, uz podršku više od četiri tisuće navijača, Dinamu preostalo puko 'odrađivanje posla'. Treba, doduše, odati priznanje Omišanima koji su se, unatoč skraćenoj rotaciji i izostanku tri ključna igrača, te igri u uzavreloj, ali gospodskoj atmosferi, hrabro borili do samoga kraja, a kod rezultata 3-1 i igri s golmanom-igračem, imali su priliku u potpunosti se vratiti u utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, Dinamo je još jednom potvrdio kvalitetu, dokazao da je, posebno na domaćem parketu, trenutno najbolja momčad u državi i pitanje pobjednika sinoć nije dolazilo u pitanje praktički u niti jednom trenutku. Plavi su tako obranili naslov prvaka u jednoj ludoj finalnoj seriji u kojoj su, recimo, treću utakmicu izgubili 0-6, a u četvrtoj su gubili 0-2. Na kraju su se vratili iz 'mrtvih', pokazali pobjednički karakter i stigli do novog naslova prvaka.

"Prošle godine bilo je 3-1, a ove 3-2. Tako da smo se, možemo reći, više pomučili, ali konačni rezultat je isti. Futsal Dinamo će uvijek pružiti ovakve završnice. Mislim da smo zbog svojih navijača uspjeli podignuti cijeli sport na još jednu višu razinu, čak i do razine najboljeg dvoranskog sporta u državi", rekao je nakon utakmice Matija Đulvat u izjavi za MaxSport.

Igrači Futsal Dinama nakon utakmice obukli su slavljeničke majice, na prednjoj strani pisalo je "I to ti je tak...", a na poleđini "...Futsal Dinamo prvak 2024."

Pobjedu su ispratili i predstavnici GNK Dinama, nogometnog prvaka Hrvatske. Prvi put na utakmici Futsal Dinama pojavio se Sergej Jakirović, bili su tu Boško Šutalo i Sandro Kulenović, a Velimir Zajec i neki novi-stari članovi Izvršnog odbora kluba već su standardni posjetitelji utakmica 'Malog Dinama'...

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Čak i malo više.... S obzirom na to da djeca do 12 godina imaju besplatan upad na utakmice Futsal Dinama, KC Dražen Petrović bio je 'pun kao čep' tako da je policija zbog sigurnosti zatvorila ulaz, te su neki navijači ostali ispred dvorane unatoč kupljenoj ulaznici i utakmicu su morali pogledati u obližnjim kafićima. Futsal Dinamo se javno ispričao svima koji nisu uspjeli ući u dvoranu. Klub će im svima omogućiti povrat novca za kupljenu ulaznicu, a, saznajemo, pokušat će im se dodatno iskupiti zbog nastale situacije o čemu će više informacija Futsal Dinamo donijeti u narednim danima.

Što se same utakmice tiče, Dinamo je već do sedme minute imao veliku, ispostavilo se neuhvatljivu prednost. Prvi pogodak bio je fantastičan, Tihomir Novak, najbolji strijelac doigravanja s ukupno 11 golova, primio je sjajnu dijagonalu Kristijana Čekola i majstorski prebacio Vinka Rozgu već u drugoj minuti utakmice. Drugi pogodak zabio je Mihovil Prgomet koji je zaigrao unatoč nedavnoj smrti oca, inače jednog od najvećih navijača i volontera kluba koji je godinama radio streamove klupskih utakmica. Njemu u spomen igrači Futsal Dinama istrčali su s crnim fluorom na rukavima, a pobjednički pehar je, uz kapetana Ivana Pavlića na kraju utakmice podignuo upravo Mihovil Prgomet.

Treba reći da je Olmissum sinoć bio hendikepiran s izostankom kartoniranih prvotimaca Duje Kusture i Brune Žilića, a dan prije utakmice iz sastava je ispao Josip Juretić. Omišani su, zapravo igrali bez klasičnog 'zadnjeg', a tu poziciju pokrivali je Antonio Sekulić, Antonio Juretić i Josip Kolobarić.

"Čestitke Futsal Dinamu na naslovu. Ovu utakmicu su zasluženo pobijedili. Mi nismo imali koncentracije ni snage u važnim trenucima u početku utakmice. Dinamo nam se uvukao iza leđa za prvi gol, za drugi smo im poklonili loptu. To je usmjerilo utakmicu. Danas jednostavno nismo imali širinu da se im se adekvatno suprotstavimo. Malo smo mijenjali, kombinirali. Radili smo sve ne bi li stigli do pobjede, nismo uspjeli. Uz čestitke Dinamu, čestitke i mojim momcima. Ne samo na ovoj utakmici, već i cijeloj sezoni. Borili su se do zadnje kapi znoja. oni su moji pobjednici", rekao je Frane Despotović za kamere MaxSporta, a Antonio Sekulić, koji prelazi u belgijskog prvaka Anderlecht, je Hrvoju Tironiju iz 24 sata izjavio:

"Čestitam igračima na herojskoj partiji i Dinamu na pobjedi. Momcima hvala i na lijepoj sezoni, pružili su mi puno lijepih uspomena. Samo ću lijepo pamtiti iz Omiša. Odigrali smo herojski, ali nažalost, u finalu je pobijedio bolji. Ovo mi je bila zadnja utakmica u dresu Olmissuma, teško mi je, ne znam što bih rekao. Hvala svima i ovim navijačima, danas su bili izuzetni, Samo u Hrvatskoj ima ovakva atmosfera. Knedla mi je u grlu, teško pronalazim riječi".

Izjavu za 24 sata dao je i najbolji Dinamov ovosezonski strijelac Luka Perić:

"Znate da sam rekao kad sam stigao u klub kako želim da svake godine osvojimo prvenstvo. Gubili smo tijekom sezone, mnogi su dovodili u pitanje ovu momčad i je li ona sposobna osvojiti naslov", rekao je strijelac 26 Dinamovih pogodaka ove sezone.

Na kraju će oba finalista države iduće sezone ponovno igrati Ligu prvaka. Datum početka iduće sezone još nije poznat, budući da Hrvatska od 14. rujna do 6. listopada igra Svjetsko prvenstvo u futsalu. Postoje indicije da bi se Superkup četiri najbolje momčadi iz ove sezone (Futsal Dinamo, Olmissum, Futsal Pula i Square) mogao odigrati početkom rujna, kako bi reprezentativci bili spremni za Uzbekistan (u spomenutim klubovima igraju svi reprezentativci izuzev Franca Jelovčića, Darija Marinovića i Filipa Baškovića), no realnije je da će se Superkup odigrati tek nakon završetka Mundijala, odnosno vikend prije početka nove sezone u listopadu.

No, iako sezona za seniore Dinama gotova, juniori i kadeti kluba danas kreću sa završnim turnirima (Final Four) u svojim kategorijama. S obzirom na to da su Dinamovi seniori i pioniri (U15) dvostruki uzastopni prvaci Hrvatske, Plavi, dakle, ovaj vikend love 'quadruple' - naslove prvaka u sve četiri kategorije koje se igraju pod okriljem HNS-a što bi bio raritetni uspjeh hrvatskog futsala.



Tagovi

FutsalfutsalFrane DespotovićMatija Đulvatprvenstvo hrvatske u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumDinamo Zagreb

Ostale Vijesti