Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nouvelle Heure: Makarski prvoligaš doveo još jednog francuskog reprezentativca

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.06.24. | 16:24

Prvak države iz 2018., 2019. i 2022. za sada je najaktivniji prvoligaš na tržištu...

Makarsko Novo Vrijeme krenulo je u potpunu rekonstrukciju momčadi. Makarani su se još ranije oprostili s četiri starosjedioca, a naknadno su objavili odlazak još tri igrača te trenera Duje Bajrušovića. Bivšu igračku legendu kluba na klupi je zamijenio Ivan Božović, srpski trener koji je prije dvije godine s Makaranima potpisao duplu krunu, a od pojačanja za sada su doveli vratara Luku Pavlovića, bivšeg prvotimca Vladu Andrijaševića te - dva francuska reprezentativca.

Artura Tchaptcheta Tchata upoznali smo prošlo proljeće, u kojem je nastupao u dresu Futsal Pule (osvajač kupa i polufinale prvenstva), a drugi francuski reprezentativac koji je stigao u grad podno Biokova je Nicolas Menendez (28), lijevonogi napadač koji u Hrvatsku stiže iz Tolousea. Tko zna, ako se Novo Vrijeme do kraja prijelaznog roka pojača s još pokojim francuskim reprezentativcem, možda promijene ime kluba u - Nouvelle Heure...

"Nicolas je standardni reprezentativac, koji za francusku reprezentaciju ima odigranih 20 utakmica u kojima je zabio 5 golova i zajedno sa Arthurom činit će naš napad na francuski pogon. Bienvenue Nicolas, dobrodošao u Makarsku i Novo Vrijeme i sretno!", napisali su Makarani na svojem Facebooku.

Novo Vrijeme se, dakle, pojačalo s dva francuska reprezentativca koji će prije početka sezone sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u futsalu koje se od 14. rujna do 6. listopada održava u Uzbekistanu. Podsjetimo, Francuska je svoj prvi plasman na Svjetsko prvenstvo izborila svladavši dvaput Hrvatsku u Elitnoj rundi kvalifikacija.

Francuska će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini F s Iranom, Venezuelom i Guatemalom.

Što se ostalih klubova tiče, Torcida je, nakon dovođenja Franca Jelovčića i Nikole Pavića, dobila i novog trenera, Marina Jukića. Riječ je o jednom od najperspektivnijih hrvatskih trenera (34) koji je bio pomoćnik Duji Maretiću u Olmissumu u sezonama u kojima su Zeleno-plavi osvajali naslove (jednom i duplu krunu). Jukić je iduće dvije sezone vodio slovački Prievidz, a početkom prošle sjeo je na klupu Squarea s kojim je završio prvi u redovnom dijelu sezone koju je okončao u polufinalu prvenstva. Izbacio ih je, kao i u polufinalu Kupa, njegov bivši klub Olmissum. Dosadašnji trener Toricde Petar Matenda preuzet će funkciju potpredsjednika kluba.

Osim što su Gospari ostali bez trenera, Square su napustila tri igrača. Guilherme Dos Santos branio je boje Dubrovčana jednu sezonu koji je prije toga branio boje Vrgorca, a CroFutsal navodi kako bi mu iduća destinacija trebala biti Španjolska. Osim Dos Santosa, stanovnik Dubrovnika iduće sezone neće biti niti Djaelson Filho koji ima sadržajnu internacionalnu karijeru. Iduća destinacija trebao bi mu biti Portugal. Lassi Lintula također je napustio Dubrovnik. Riječ je o finskom reprezentativcu koji je u Square stigao iz poljskog Piast Gliwica.

Sa samoga juga selimo na istok Hrvatske. Novopečeni prvoligaš Aurelia je objavio ostanak četvorice igrača, dva Brazilca Caia i Gustavniha te domaćih 'klinaca' Josipa Horvata, Ivana Ferbežara te braće Sušac, Sandra i Romea. Riječ je o igračima koji su stasali u slavnoj Aurelijinoj akademiji, a Vinkovčane posebno veseli ostanak Romea Sušca, standardnog hrvatskog U19 reprezentativca i jednog od najperspektivniih hrvatskih igrača.

Zanimljivo je i u Osijeku. Novi trener Bijelo-plavih bit će iskusni talijanski strateg Carmine Tarantino koji je, osim nekoliko talijanskih klubova, obnašao funkciju pomoćnika u A reprezentaciji u vrijeme dok je bio izbornik talijanske U19 reprezentacije. Dosadašnji trener Osijeka Saša Voldin postat će novi šef klupske akademije.

Dolaskom novog sponzora od Osijeka se očekuje puno u idućoj sezoni. Dosadašnji nositelji igre Andrej Pandurević, Josip Šalaj i Filip Petrušić objavili su ostanak, a u narednim mjesecima saznat ćemo i potencijalna pojačanja u svlačionici Bijelo-plavih.

Od svih hrvatskih prvoligaša za sada miruju finalisti Futsal Dinamo i Olmissum, a informacije o dolascima i odlascima čekamo iz Crnice i Rijeke.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalNovo Vrijeme Apfelprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti