Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL
Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Kolodvor u Makarskoj: Sedam igrača napustilo Novo Vrijeme, stiže francuski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 12:27

Makarani kreću u redizajn momčadi...

Nakon što su u pet godina osvojili tri naslov prvaka, 2022. i duplu krunu, makarsko Novo Vrijeme podbacilo je u posljednje dvije sezone. Iako su u doigravanje 2023. ušli s prve pozicije, u polufinalu ih je zaustavio Futsal Dinamo, a ove sezone ispali su već u četvrtfinalu od viceprvaka Olmissuma.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Makarani su još za vrijeme finalne serije objavili rastanak s četiri starosjedioca koja su zajedno upisala 1150 nastupa za trostrukog prvaka države, Mate Vukovićem, Vedranom Kazazićem, Marinom Musinovom i Jakšom Hercegom, a dva dana nakon završetka sezone Novo Vrijeme objavilo je rastanak s još trojicom igrača te trenerom Dujem Bajrušovićem, koji je najavio odlazak još ranije.

Uz Bajrušovića, Kazazića, Musinova, Vukovića i Hercega, u kadru Novog Vremena iduće sezone neće biti mladog bombardera Davida Barbarića, Jakova Mudronje, koji je prije sezone branio boje Murtera, Dinama i Crnice te Dominika Čičića koji je stigao iz Splita.

Već smo objavili kako će Bajrušovića na klupi zamijeniti novi-stari trener (potpisnik duple krune) Božović, a srpski trener će na raspolaganju u idućoj sezoni imati na raspolaganju osmoricu igrača - Filipa Baškovića, Tonija Jelavića, Vitora Limu, Davija Mela, Gabrijela Lasića, Svena Horvatha te tri mlada igrača Antonija Husičića, Kristijana Jurilja i Roka Gašpara.

Za Makarane su posebno bitni ostanci dva reprezentativca Baškovića i Tonija Jelavića te najboljeg prošlosezonskog strijelca kluba (18 pogodaka) Vitora Lime koji je, uz Antonija Sekulića i Kristiana Čekola ušao u najuži krug kandidata za najboljeg igrača HMNL-a u sezoni 2023./24. u izboru Nogometnog sindikata.

Uz to, Makarani su danas objavili 'teaser' objavu na kojoj se vidi mapa i zasta Francuske, Eiffelov toranj, a 12-sekundni video uz taktove Marseljeze završava s fotografijom francuske futsalske reprezentacije koja je prošle jeseni nadvisila Hrvatsku i izborila svoje prvo Svjetsko prvenstvo u futsalu.

Ta objava daje naslutiti da će dio 'opustošenog' Makarskog kadra pojačati i francuski reprezentativca, a službena potvrda transfera stigla je sat vremena kasnije, kada je objavljeno da je taj 'skriveni' francuski reprezentativac Artur Tchaptchet Tchato koji je prošlu polusezonu nosio dres Futsal Pule s kojom je ispao u polufinalu prvenstva od prvaka Futsal Dinama. Tchato je ukupno zabio četiri pogotka za Puljane. Službenu potvrdu transfera trebali bismo dobiti već danas...

Naravno, u narednim mjesecima (nova sezona počinje za četiri mjeseca) očekujemo još pojačanje.

A kada smo već spomenuli odlazak Tchata iz Futsal Pule, osvajač hrvatskog Kupa već je objavio rastanak s dojučerašnjim prvim vratarom Robertom Aparezijom Gozijem Juniorom. Riječ je o naturaliziranom talijanskom Brazilcu, vrlo dobrim u igri s nogom te je u 28 nastupa za Žuto zelene u prošloj sezoni zabio dva pogotka. (N:R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Novo Vrijeme ApfelFutsal

Ostale Vijesti