Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Reprezentativci složni: „Igrati s Brazilom je doživljaj, ali igrat ćemo bez respekta“

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 29.05.24. | 18:20

Hrvatski reprezentativci vjeruju u prolaz u iduću fazu natjecanja...

Nakon što smo za Germanijak porazgovarali s izbornikom hrvatske futsalske reprezentacije koji nam je prokomentirao 'našu' skupinu na Svjetskom prventsvu, za portal Crofutsal reakciju su dali i hrvatski reprezentativci.

Hrvatska, poznato je, ima dva kapetana Franca Jelovčića i Darija Marinovića.

Jedan od rijetkih 'internacionalaca' u hrvatskom dresu je Marinović koji je prošlu sezonu proveo u prvaku Italije iz 2023. Feldi Eboliju.

"Zadovoljan sam sa skupinom. Trebamo težiti prolazu iako, moram priznati, kako nisam upoznat s realnim stanjem reprezentacija. Igrati s Brazilom doživljaj za cijelu karijeru, jedan spektakl u kojem možemo uživati. Naravno, nećemo ići s “bijelom zastavom”. Znamo svoju kvalitetu i da možemo iznenaditi svakoga tako da se stvarno veselim toj utakmici. Što se tiče Tajlanda, njih sam priželjkivao iz druge jakosne skupine. Nisam u potpunosti svjestan njihove kvalitete, ali mislim da je nama lakše igrati s, recimo, fizički slabijim ekipama. Na kraju, Kuba, ne mogu suditi jer nisam upoznat s njima, ali mislim da bi sve osim pobjede protiv Kube bi neuspjeh. Svakako se nadam prolazu i siguran sam da će to ostvariti".

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jelovčića ćemo od iduće sezone ponovno pratiti na prvoligaškim parketima u HNL-u budući da će od nakon Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu (14. rujna - 6. listopada) prvi put obući dres Torcide.

"Ja sam nekako priželjkivao Brazil s obzirom da smo napokon ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo i igrati protiv Brazila koji je velesila i najnogometnija zemlja na svijetu i što se tiče futsala. Imam tu i suigrača Roncaglia. Nekako smo stalno govorili kako ćemo igrati jedan uz drugoga i tako je nekako ispalo. Brazil je definitivno favorit skupine i prvenstva. S Tajlandom bismo se trebali boriti za to drugo mjesto, a što se tiče Kube, poprilično sam siguran da smo bolji od njih i da ćemo sigurno upisati tri boda. Pogotovo jer prolazak mogu ostvariti tri najbolje ekipe, očekujem prolazak skupine, a onda probati doći što dalje. Napokon velika stvar za nas. Idemo se najbolje pripremiti i uživati. Veselim se pripremama i Svjetskom prvenstvu".

Jelovčić u Torcidu stiže iz belgijskog Anderlechta čiji će dres iduće sezone nositi Antonio Sekulić.

"Sigurno grupa u kojoj ćemo imati što za reći, pogotovo protiv ekipa Tajlanda i Kube za koje bih rekao da su po našoj mjeri. Brazil je, naravno, najatraktivniji protivnik od svih i to će sigurno biti jedna od onih posebnih utakmica. Optimist sam i vjerujem kako ćemo se dobro spremiti i analizirati protivnike i naravno proći grupu".

Sekulić će se u vrhu napada mijenjati s pivotom Futsal Dinama Lukom Perićem koji je također zadovoljan skupinom:

"Brazil je jedna vrhunska ekipa puna sjajnih pojedinaca s deset – petnaest istih igrača, odličnih. Kubu i Tajland malo manje znamo, ali zasigurno čim su na Svjetskom prvenstvu nisu bezazlene ekipe. Čak za Tajland nešto i znam. Znam da dobro rade i da su dobri. Osobni mi je cilj bio da ne odemo tamo kao na izlet, nego da što više i što dalje idemo. To je primaran cilj tako da, naravno, očekujem prolazak ekipe. Odlična smo ekipa i imamo što za reći u Uzbekistanu", rekao je Perić za Cro Futsal, a za službenu stranicu Futsal Dinama potvrdio je slično:

"Mislim da i sami znamo kakva je Brazil ekipa, to su stvarno vrhunski igrači. Tajland i Kubu malo slabije znamo, iako sam ja malo pratio čak Tajland i mogu reći da su dobra ekipa da se ne zavaravamo. Iskreno mislim da možemo proći skupinu. Ne idemo tamo kao turisti, nema samo nastupanja, cilj je da dođemo što dalje. Mislim da ova ekipa ima veliki potencijal i da možemo puno više od samog plasmana na prvenstvo.”

Za Futsal-Dinamo.hr ždrijeb su prokomentirala još dva plava reprezentativca, Ante Piplica i Mateo Mužar.

"Protiv Brazila će biti privilegija igrati jer je to ekipa sastavljena od najvećih imena u svijetu futsala. Imamo veliku priliku pokazati koliko možemo.Kuba je ostavila jako dobar dojam na Južnoameričkom kupu, dok je Tajland bio izvrstan na Azijskom kupu. Radi se o vrhunskim reprezentacijama koje su zasluženo na Svjetskom prvenstvu i koje ne smijemo podcijeniti. Fokus mora biti na nama i na našoj taktici i kondicijskoj spremi", rekao je Piplica, a slično razmišlja i Mužar:

"Razveselio sam se kad sam vidio da ćemo igrati protiv Brazila jer spadaju u samu “kremu” futsala, i protiv njih idemo bez respekta. Pratio sam finale Azijskog kupa i tamo je Tajland izgubio, ali pokazali su se kao ozbiljna momčad, Kubu ne poznajem baš dobro, ali na Svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika tako ćemo se i pripremati i u svakoj utakmici ćemo loviti pobjedu".

Svoj komentar skupine za CroFutsal dao je i Josip Jurlina:

"Nakon ždrijeba mislim da moramo biti još ponosniji što ćemo biti dio Svjetskog prvenstva. Riječ je o smotri najboljih momčadi svijeta, gdje nema lakog protivnika. Mi ćemo se potruditi da prezentiramo hrvatski futsal u najboljem svijetlu. Brazil je najbolja momčad na svijetu, s vrhunskim individualcima i vrhunskim trenerom. Bit će to utakmica karijere za sve nas. Tajland je odlična ekipa koja je nedavno na azijskom prvenstvu igrala finale protiv Irana. O Kubi ne znam mnogo no sigurno je riječ o dobroj ekipi. Vjerujemo da možemo ostvariti minimalno prolazak skupine, a potajno se nadamo i borbi za medalju".

Hrvatska turnir otvara 14. rujna u Bukari, a tri dana kasnije u istom gradu igra protiv Brazila. Posljednja utakmica skupine igra se 20. rujna u Taškentu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Luka PerićAntonio SekulićDario MarinovićFranco JelovčićMateo MužarJosip Jurlina

Ostale Vijesti