MNK Torcida Facebook
MNK Torcida Facebook

Torcida ne staje: Nakon kapetana A reprezentacije, dovela - bivšeg reprezentativca!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.05.24. | 12:10

Splitski prvoligaš cilja visoko!

Dan nakon što je hrvatska futsalska reprezentacija izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu (14. rujna - 6. listopada), hrvatskom futsalskom scenom odjeknula je prava transfer-bomba. Jedan od dvojice kapetana A reprezentacije i aktualni prvotimac beltgijskog prvaka Anderlcehsta, Franco Jelovčić, od iduće sezone nosit će dres hrvatskog prvoligaša Torcide!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Torcida se prije dvije godine, nakon 11 godina odsustva vratila u HMNL. U povratničkoj sezoni zadržala je prvoligaški status, a u tekućoj je izborila doigravanje u kojem je čak, u jednoj utakmici, svladala aktualnog prvaka i finalista Futsal Dinamo. No, Plavi su u Zagrebu slavili sa 6-1 i 6-0 te prošli u polufinale, posljedično i finale u kojem ih u petak (20.15) očekuje treća utakmica protiv Olmissuma.

Da se Torcida u idućoj sezoni ne misli boriti samo za ostanak (što joj garantira najmanje prvu rundu doigravanja), već želi napraviti korak dalje, čak se i uključiti u borbu za naslov, potvrđuje predstojeći prijelazni rok u kojem je Torcida - osim Franca Jelovčića - dovela i iskusnog pivota Nikolu Pavića (33).

"Nakon Franca Jelovčića, ponosni smo što možemo objaviti dolazak još jednog vrhunskog igrača koji će dodatno oplemeniti našu momčad! Višestruki osvajač hrvatskih prvenstava i kupova, bivši reprezentativac Hrvatske, Nikola Pavić, pridružuje se splitskoj Torcidi! S 33 godine, Nikola ne krije svoje ambicije i spreman je započeti novo poglavlje u svojoj karijeri, zamjenjujući šibensku Crnicu, za splitsku Torcidu. Vraća se na svoje, na Gripe! Jednostavna osoba, jednostavan razgovor -> ekspresan dogovor! Spremi se, Splite! Vrime je da ponovno uživamo u futsal majstorijama Nikole Pavića! “Na obali starih snova, neki novi vitar puše..”, objavili su iz Torcide.

Pavić je bivši reprezentativac Hrvatske za koju je upisao 17 nastupa. Prošle sezone igrao je za šibenski Crnicu (zabio je osam golova u HNL-u), no pet ranijih sezona bio je član Olmissuma s kojim je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i naslov prvaka 2.HMNL, u dva navrata igrao je grupnu fazu Lige prvaka.

Pavić je u spomenutom periodu bio najbolji strijelac Olmissuma i svakako će predstavljati veliko pojačanje za splitsku Torcidu koja u novu sezonu ulazi s novim sponzorom Biberonom koji inače sponzorira jednu od najuspješnijih hrvatskih malonogometnih ekipa.

Torcida koja je i u tekućoj sezoni imala dobru momčad, na Jelovčiću i Paviću ne misli stati. Do početka sezone (koja počinje u listopadu, nakon Svjetskog prvenstva) namjeravaju dovesti još nekoliko 'kapitalnih' pojačanja, što bi ih prometnulo u jednog od favorita za naslov.

Iduće sezone u HMNL-u nas, tako, očekuje prava poslastica. U elitni rang ušla je Rijeka, ambiciozna momčad koju vodi Duje Maretić i koja, povremeno, na domaćim utakmicama ima podršku Armade, te vinkovačka Aurelia, 'filmska priča' hrvatskog futsala koja je u razigravanju za HMNL s 'golobradim klincima' iz svoje akademije, pojačana s dva Brazilca, izbacila favorizirani Vrgorac, jednu od najjačih hrvatskih momčadi posljednjeg desetljeća.

Tekuće prvenstvo još nije niti završilo (treća utakmica finala igra se u petak u Omišu, a četvrta u ponedjeljak na istom mjestu), a već se veselimo novoj... (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsaluMNK TorcidaTorcidaFranco JelovčićNikola Pavić

Ostale Vijesti