Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mataja: „Utakmica protiv Tajlanda dat će nam odgovore o našoj snazi“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 11:55

U subotu, točno u podne, Hrvatska i Talajnd otvorit će 10. Svjetsko prvenstvo koje se igra u Uzbekistanu. Utakmice Hrvatske možete pratiti na drugom programu HTV-a.

Hrvatska će u subotu (12 sati, HTV 2) otvoriti Svjetsko prvenstvo u futsalu utakmicom protiv viceprvaka Azije i devete reprezentacije svijeta Tajlanda. Azijska reprezentacija jedna je od tradicionalno najjačih na kontinuitetu. Krase je brzi igrači s niskim težištem i, iako Hrvatska u ovaj dvoboj ulazi kao favorit, u subotu nas očekuje jedna bespoštedna borba za tri boda koja bi pobjednika gurnula na korak do, ne samo prolaza, već i minimalno drugog mjesta koje garantira lakši ždrijeb u osmini finala.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pred utakmicu s Tajalndom izjavu za FIFA-inu stranicu dao je jedan od tri hrvatska pivota, prvotimac Futsal Pule David Mataja.

"Utakmica protiv Tajlanda za nas je najbitnija na turniru jer će odlučivati minimalno o drugom mjestu. Utakmica protiv Tajlanda dat će nam odgovore o našoj snazi i koliko daleko možemo na turniru", rekao je kratko Mataja.

Komentar za službenu stranicu FIFA-e dao je i tajlandski pivot, ujedno i najveća zvijezda njihovog futsala Muhammad Osamanmusa koji je ovog ljeta španjolsku Cordobu zamijenio ponajjačim klubom lige Jimbee Cartagenom.

"Hrvatska je jaka momčad s iznimnom individualnom kvalitetom i velikim potencijalom. Želimo pokazati svijetu tajlandski futsal i donijeti veliku čast našoj naciji", prokomentirao je tajlandski pivot.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Hrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti