Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Iskusni hrvatski bek propušta otvaranje Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 09:05

Prvu utakmicu Hrvatska igra na samom otvaranju Mundijala u Uzbekistanu, 14. rujna u podne.

Izbornik Marinko Mavrović u razgovoru za Germanijak istaknuo je važnost prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, koju već u subotu, točno u podne, igramo protiv viceprvaka Azije i devete momčadi po FIFA-inom renkingu, reprezentacije Tajlanda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Utakmica protiv Tajlanda osim što će biti prva, bit će i najvažnija na turniru. Tajland je jedna jako neugodna reprezentacija, tradicionalno jedna od najjačih u Aziji, ali i na svijetu. Tajlanđani igraju brzi futsal, a zadnjih 20-ak godina vode ih strani treneri, Brazilci i Španjolci. Sudjelovali su na zadnjih sedam Svjetskih prvenstva, a na zadnja tri prošli grupnu fazu natjecanja. Našu prednost vidim na poziciji pivota, tu smo dosta jači od njih. Pokušat ćemo sakriti svoje nedostatke i maksimalno iskoristiti njihove“, rekao nam je nedavno Mavrović.

Ako pobijedi Tajland, Hrvatska će stići na korak do drugog kruga natjecanja, a u slučaju poraza, morat ćemo se 'vaditi' protiv Brazila i Kube. Iako u drugi krug prolaze i četiri od šest najbolje plasiranih trećih momčadi, nema garancije da će nam tri boda biti dovoljna za prolaz. Dakle, utakmica protiv Tajlanda okarakterizirana je kao dvoboj 'biti ili ne biti', odnosno, utakmica koja će usmjeriti tijek hrvatskog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Iako je Marko Kuraja propustio posljednju pripremnu utakmicu iz predostrožnosti zbog ozljede, igrač latvijskog RFS Futsala bit će spreman za ključni susret Hrvatske. No, Marinko Mavrović protiv Tajlanda neće moći računati na Kristijana Postružina, donedavnog igrača Futsal Dinama koji je ovog ljeta prešao u Bubamaru iz Cazina, novopečenog prvoligaša BiH.

Postružin je u uzvratnoj utakmici playoffa za Svjetsko prvenstvo, protiv Poljske u Draženovom domu (2-2), zaradio crveni karton te će biti jedan od četiri igrača koji će zbog suspenzije propustiti prvo kolo.

Iako je Postružin nedavno navršio tek 29 godina, član reprezentacije je već osam godina. U 46 nastupa zabio je za sada devet pogodaka i jedan je od najstandardnijih reprezentativaca u posljednjem desetljeću.

Mavrović na njegovoj poziciji može koristiti kapetana Darija Marinovića i mladog Josipa Jurlinu, kao i dva nominalna 'zadnja' Tihomira Novaka i Niku Vukmira.

Za razliku od crvenih kartona, svi žuti kartoni iz kvalifikacije se brišu, tako da nikome od naših reprezentativaca ne prijeti propuštanje utakmice protiv Brazila zbog eventualnog žutog kartona protiv Tajlanda.

Dva žuta kartona na turniru (u jednoj utakmici ili u dvije različite) značit će suspenziju iduće utakmice, dok za direktni crveni karton igrači mogu dobiti i strože sankcije. Pravilo dva žuta kartona vrijedi do četvrtfinala. Prije polufinalnih utakmica svi se kartoni brišu, što znači da nitko ne može propustiti finale zbog dvije akumulirane javne opomene... (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Hrvatska futsal reprezentacijaKristijan Postružin

Ostale Vijesti