REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Liverpool ovog ljeta ide na remont, a u planovima je i dovođenje sjajnog hrvatskog veznjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 16:04

Redsima treba par svježih nogu u veznom redu koji je, primjerice, protiv Reala iščeznuo s terena. Luka Modrić je veznu liniju engleskog velikana rastavio na proste faktore…

Nije neka tajna da je Liverpoolu potrebna revitalizacija. Momčad Jürgena Kloppa izmučena je žestokom borba s Man. Cityjem posljednjih godina, a njenom slučaju nije pomogla niti nogometna filozofija njemačkog trenera koji od svojih igrača traži jurnjavu za protivnikom po cijelom terenu.

Ovih dana Redsi djeluju izraubano i nedovoljno opremljeno za sve izazove, a sve slabosti kluba s Anfielda je ogolio madridski Real u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Glavni igrači nisu u formi, pojačanja se još nisu iskazala pa će Liverpool ovog ljeta na opsežni remont.

Već se u nekoliko navrata spominjao interes za Joška Gvardiola u kojemu Klopp vidi budućnost obrane svojeg sastava. Nije, međutim, Joško jedini Hrvat koji je zapeo za oko 55-godišnjem stručnjaku. Otočki mediji danas pišu da se aktualizirao interes Liverpoola za Luka Sučića, koji se već dovodio u kontekst dolaska na Anfield prošlog ljeta.

Za dovođenje hrvatskog veznjaka su zainteresirani brojni europski velikani, a od premierligaša ga je proteklog ljeta naciljao i Newcastle, ali nije došlo do transfera. A Redsima treba par svježih nogu u veznom redu koji je, primjerice, protiv Reala iščeznuo s terena. Luka Modrić je veznu liniju engleskog velikana rastavio na proste faktore…

Pa iako je glavni cilj dovođenje Judea Bellinghama, Liverpool želi uz njega dovesti i još jednog potentnog, modernog veznjaka kao zalog za budućnost. Redse privlači i relativno niska Sučićeva cijena, iako bi ona trebala biti veća od 20 milijuna eura na koliko ga trenutno cijeni Transfermarkt.

Sučić je za RB Salzburg odigrao 95 utakmica tijekom kojih je zabio 13 pogodaka i dodao deset asistencija.

Sučić ima i četiri nastupa za A selekciju hrvatske reprezentacije.

Osim Sučića, pišu mediji bliski Liverpoolu, Kloppu se sviđaju i član Nice Khephren Thuram i Kouadio Kone iz Borussije Mönchengladbach. (pz)



Tagovi

LiverpoolLuka Sučić

Ostale Vijesti