Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Jakirović: “To je pobjednički mentalitet! Velika stvar za moju obitelj”, Radeljić: “Trebali smo voditi dva-tri razlike”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 21:50

Dvojica trenera pohvalila su izvedbe svojih igrača, jedan žali zbog poraza, drugi slavi pobjedu (3-2)

Zaradio je Sergej Jakirović pljesak i ovacije preostalih navijača dok se penjao prema dvorani za press konferenciju. Dolje, kod autobusa čekala su supruga Marina i mlađi sin Matija, koji je vratar u mlađim kategorijama Dinama. Večer ta povijest, kluba i obitelji Jakirović, debitirao je za Modre njegov sin, stoper Leon, jedan od najperpektivnijih mladića u Dinamovoj Školi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Tako se namjestilo, to je velika stvar za našu obitelj. Pred njim je još puno izazova, zna što mu je činiti, on i ostali su već pokazali potencijal i zaslužili su debitirati za prvu momčad. Ostali, koji nisu to dočekali u Koprivnici, debitirat će protiv Rudeša. Zadovoljan sam s mladim igračima, htjeli smo pokazati kakav potencijal imamo u Školi, normalno je da ih nagradimo za sve što su napravili ove sezone", rekao je Jakirović i prokomentirao još jednu Dinamovu pobjedu (3-2) u nadoknadi.

"Čestitam igračima na dobroj utakmici, pristup je bio dobar, želja, htijenje. Možda je na početku bilo malo teže, dok smo pohvatali linije kretanja, bez obzira što treniramo zajedno, drugačije je igrati utakmice. Imali smo i prilike za izjednačenje, imali su oni šanse. Dogovorili se na poluvremenu da igramo okomitije, tako smo okrenuli rezultat. Opet nas je nagradilo zbog pristupa, iako nije važna utakmica, premda, svaka je važna kad igraš u Dinamu."

Igrači su jako slavili, kao da su ovom pobjedom osigurali naslov.

"Igračima je važno, da dobro igraju, pobjeđuju da proslave s navijačima. Navijače stalno hvalim, ali oni su uvijek na razini."

Teško je i nabrojati koliko je puta Dinamo pobijedio u nadoknadi. Nešto poput Leverkusena.

"Uvijek moraš igrati do kraja, to je pobjednički mentalitet. Moto je kluba da nema predaje, tako se i ponašamo i to nam se vraća."

Slavenov trener Ivan Radeljić bio je miješanih emocija. Njegova je momčad odigrala jako dobru utakmicu, vodila, držala remi s igračem manje, ali je na kraju ostala bez ičega.

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu, prvo poluvrijeme je bilo putokaz kako trebamo igrati. Protiv Dinama moraš zabiti više iz tolikih prilika, zaslužili smo više od poraza. Scenarij je kao protiv Lokomotive, promašujemo i onda gubimo, pokušat ćemo to iduće sezone rješavati u svoju korist", kazao je Radeljić i pohvalio i utakmicu i ambijent.

"Daj Bože da su sve utakmice ovakve, stadioni puni. Dinamo je svejedno bio respektabilan, iako je igrao u miješanom sastavu, ali mogu biti zadovoljan. Drago mi je da ulazimo u šanse, to je stvar koncentracije i pritiska, ali u većini utakmice sam zadovoljan. Imamo puno potencijala i puno prostora i za mlade igračem opet su se pokazali, Jagušić je i zabio. Dao bih prilike još nekome, ali ozljeda kapetana Božića i crveni karton su promijenili odluke."

Još je jednom podvukao da je zadovoljan igrom, ali da ipak žali zbog rezultata.

"Dečki su dali maksimum, faza obrane bolje izgleda, bolji smo u tranziciji. Nije bilo loše karike, ima tu materijala. Štefulj? Iznenadio me taj gol, a onda smo imali bolje šanse, koje smo trebali zabiti. Trebali smo na poluvremenu imati dva-tri razlike, ali na tome ćemo raditi."



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna ligaIvan RadeljićSergej Jakirović

Ostale Vijesti