Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Dinamo opet iskoristio 'devet života', Vrbančić junak, Jakirovići ispisali povijest!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 18.05.24. | 21:02

Gol u nadoknadi za pobjedu (3-2) mladog veznjaka, nakon što je Dinamu u prvom dijelu prijetio opasan potop, domaćini su promašili nekoliko velikih prilika, mogli su dotući Modre

Nastavlja se Dinamov niz, gol u nadoknadi, junak je Luka Vrbančić! Slavio je Dinamo i u Koprivnici (3-2), opet iskoristio 'devet života', jer u prvom je dijelu prijetio opasan potop. No, to je ta kvaliteta, širina kadra, kad se činilo da će završiti remijem, Bulat je pogodio gredu iz slobodnjaka, a Vrbančić zabio za pobjedu! Imali Modri zadnjih 20-ak minuta i igrača više, na kraju iščupali pobjedu! Hrvatskog prvaka u Koprivnici je dočekala puna tribina, uglavnom Dinamovih navijača, zatim i špalir domaćih nogometaša. I bile su to, zapravo, jedine dvije lijepe slike, koje je Dinamo nosio iz prvog poluvremena ove utakmice. Da je s druge strane bila neka kvalitetnija, samouvjerenija momčad od Slavena Belupa, mogao je Dinamo 'gadno' stradati još do odmora.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović, kako je i najavio, ispremiješao je momčad, ostavio većinu prvotimaca kod kuće, dao šansu igračima, koji su dosad manje igrali. No, to uopće nije funkcioniralo, štoviše, neki od njih su izledali kao da su već digli ruke od svoje budućnosti u Dinamu, obrambeni trio Šutalo-Živković-Perković djelovao je izgubljeno, domaćini su prolazili prelagano, vezni red nije štimao, a prilike pred Zagorcem su se redale. Ošamutio je Modre potez Daniela Štefulja u četvrtoj minuti. S aut-crte, više do 30 metara od gola puknuo je loptu, ona je na krivoj nozi prevarila Dinamova vratara i odsjela u mreži. Neobičan, pomalo s(p)retan, ali svakako gol za pamćenje! Dinamov igrač na posudbi nije mogao izabrati bolji trenutak za takav potez. Dinamovi se igrači još nisu ni zagrijali, igrali su u prvoj brzini, a Slaven je vodio. No, nije to bilo sve.

Bili su domaćini više puta blizu drugom pogotku, a tko zna u kojem bi smjeru onda otišla ta utakmica. Prvo je Caimacov probio obranu, ali povratnu loptu na peterac, za čistu egezkuciju, presjekao je Zagorac. Pucao je odlično i Štrkalj s ruba šesnaesterca, preko gola. Onda je Dinamo opet izgubio loptu, još jednom je zaspala obrana, Šuto je bio sam pred Zagorcem, ali pucao je pokraj vratnice. U samoj završnici prvog dijela, nakon ubačaja sa strane, Štrkalj je imao zicer, ali njegov udarac je sad sjajno obranio Zagorac. Jedina Dinamova šansa u prvom dijelu bila je Kulenovićeva, kad je s desne strane gađao suprotan kut i zamalo promašio.

Ljutiti su bili Dinamovi navijači na poluvremenu izvedbom svojih ljubimaca. Nema veze što su na terenu bile 'pričuve', što je prvenstvo riješeno, Dinamo uvijek mora pokazati više. Zapravo, ovakve utakmice nekad trenerima dobro i dođu, daju im u ruke argumente na pitanje zašto ti igrači češće ne igraju. Eto, zato! Živopisni su bili komentari Dinamovih navijača, od toga da šest-sedam igrača treba odmah ostaviti u Koprivnici ili ih pustiti da pješice idu za autobusom do nekih, nešto lascivnijih prijedloga. Dakako, igrači će se možda braniti kako i ne mogu odigrati bolje, ako nisu u formi i nemaju minutažu, međutim, ta isprika u Dinamu rijetko vrijedi. Dres Dinama je zlato, ima svoju vrijednost i značenje, možda jest nekima pretežak, ali kad dobiju priliku, moraju nešto pokazati da bi ga opet zaslužili. A u prvih 45 minuta malo je bilo onih, koji su se time mogli pohvaliti. Može se izgubiti i u Koprivnici, pogotovo u bodovno nevažnoj partiji, ali biti na rubu rezultatske katastrofe, to je ipak nedopustivo.

Ipak, kako to obično biva, kad papirnato slabija momčad ne iskoristi tolike prilike i ne dotuče favorita, utakmica se često okrene. Jakirović je na poluvremenu zamijenio Roga i Vidovića, ubacio Vrbančića i 'zaboravljenog' Emrelija, a Dinamo je već nakon sedam minuta okrenuo utakmicu. Prvo je zabio Brodić, golgeterski iz gužve, a onda smo konačno vidjeli i jednu pravu akciju. Halilović je vrhunski proigrao Brodića, on nesebično dodao Kulenoviću, koji je zabio za vodstvo. Međutim, umjesto da taj gol utakmicu usmjeri i odvede je Dinamo u mirne vode, opet je nekoliko loših minuta Modrih vratilo Slaven u igru. Greška na grešku, mladi Jagušić pucao je s ruba šesnaesterca, lopta je malo okrznula Živkovića i prevarila Zagorca. Opet su domaći bili u 'egalu'.

No, uskoro i u brojčanom deficitu. U samo dvije minute Agbekpornu je napravio dva prekršaja za žute kartone i zaradio isključenje, Dinamo je zadnjih 20-ak minuta imao igrača više, ali malo smo toga vidjeli od Modrih. Osim mladih igrača, predstavili su se navijačima Branko Pavić, Toni Majić i Leon Jakirović. Time je, kako smo i najavili, Sergej Jakirović ušao u Dinamovu povijest kao prvi trener, koji je vodio svojeg sina u službenoj, natjecateljskoj utakmici. Pozdravio je Modre pred kraj i vatromet izvan kruga stadiona, a onda, u 95.minuti Bulat je izveo slobodnjak, uzdrmao gredu, Vrbančić je bio na odbijancu i zabio svoj HNL prvijenac! Opet se pamti pobjeda, igra će se brzo zaboraviti.

Slaven Belupo – Dinamo 2-3

Koprivnica. Stadion: Ivan Kušek-Apaš. Gledatelja: 3127.Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Dujo Sarić (Prugovo). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Ivan Matić (Osijek).

Slaven Belupo: Čović – Bosec, Pllana, Božić (od 30.Boras), Štefulj (od 75. Jelić Balta) – Lepinjica, Agbepornu – Šuto (od 57.Jagušić), Caimacov, Šakota (od 75.Liber) – Štrkalj (od 57.Krušelj). Trener: Ivan Radeljić.

Dinamo: Zagorac –Šutalo, Živković, Perković (od 83. Jakirović) – Bulat – Kaneko (od 83.Majić), Rog (od 46.Vrbančić), Halilović (od 83.Pavić), Vidović (od 46.Emreli) – Kulenović, Brodić.Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 1-0 – Štefulj (4.), 1-1 – Brodić (48.), 1-2 – Kulenović (52., Brodić), 2-2 – Jagušić (62., Caimacov), 2-3 - Vrbančić (90-+5)

Žuti kartoni: Šakota, Šuto, Lepinjica, Agbekpornu, Čović, Bosec; Vidović, Živković.

Crveni kartoni: Agbekpornu (71., drugi žuti)



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti