Sebastian El-Saqqa/DPA
Sebastian El-Saqqa/DPA

Kovač u posljednjim sekundama izvukao remi protiv Belje

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 17:30

Zanimljiv je dan u Bundesligi

Nakon reprezentativne stanke 26. kolo jučer su remijem (1:1) otvorili Eintracht Frankfurt i Bochum, a u onom standardnom subotnjem terminu s najviše utakmica vidjeli smo dva remija, dvije pobjede gostiju i jednu domaćina.

Poseban šok doživio RB Leipzig na domaćem terenu porazom od Mainza te time zaljuljao ambicije igranja Lige prvaka iduće sezone. Mainz želi mjesto koje vodi u Europu, a od toga ga dijeli tek jedan bod i današnjom pobjedom od 3:0 u gostima kod Leipziga bitno su si povećali šanse. Joško Gvardiol je za RB Leipzig igrao do 71. minute.

Otvaranje šoka krenulo je golom Ingvartsena u devetoj minuti za 0:1. Imali su domaći posjed od 71 posto tijekom prvog dijela, ali iz njega nisu uspjeli stvoriti nijednu ozbiljniju priliku. Gosti su bili opasniji, a u drugom dijelu ubacili su u brzinu više. Nizale su se prilike, a onda u 57. na 0:2 povećava Ajorque dok za 0:3 zabija Kohr u 67. minuti.

Schalke je i dalje u teškoj borbi za ostanak s Herthom i Stuttgartom, a njihovi današnji rezultati donekle im idu u prilog. Poraz od Bayer Leverkusena (0:2) na domaćem terenu još jedan je težak udarac za Schalke. Bili su ravnopravni u prvom dijelu no u drugom Frimpong (50.), Wirtz (61.) i Azmoun (92.)su riješili pitanje pobjednika.

Hertha je danas prošla bez poraza, točnije remijem (1:1) protiv Freiburga kojeg im je donio Ngankam golom u 77. minuti, a Freiburg je do vodstva došao u 52. minuti. Za Herthu je danas Filip Uremović odigrao do 76. minute dok Ivana Šunjića nije bilo u zapisniku. Stuttgart je s druge strane teško poražen bez Borne Sose u Berlinu kod Josipa Juranovića i njegovog Uniona. Becker (51.), Behrens (65.) i Haraguchi (a.g. 69.) bili su strijelci za pobjedu 3:0 Uniona. Josip Juranović je bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Još jedan dvoboj Hrvata danas u Bundesligi bio je u Vučjem gradu gdje je Wolfsburg izvukao remi protiv Augsburga. Momčad Nike Kovača do remija 2:2 je došla u sudačkoj nadoknadi protiv Diona Drene Belje koji je igrao do 88. minute. Augsburg je poveo već u drugoj minuti nakon autogola Arnolda, a isti igrač je promašio jedanaesterac u 21. minuti za moguće poravnanje. Na 0:2 povisuje Berisha u 32. minuti i to je bilo sve od Augsburga. U drugom dijelu Kovačeva momčad izašla je furiozno i do kraja drugog dijela imali su 15 udaraca na gol naspram tri gostiju te posjed od 72 posto. Rezultat toga su dva zgoditka kojima se došlo do boda. Za smanjenje zabio je Waldschmidt (83.), dok u šestoj minuti sudačke nadoknade Nmecha zabija za 2:2.

Današnji dan u Bundesligi završit će se Der Klassikerom, najvećim tamošnjim derbijem između Bayerna i Borussije Dortmund (18.30 sati).



Tagovi

BundesligaNiko KovačDion Drena Beljo

Ostale Vijesti