Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

VIDEO Kad Dinamo zabija: Šest golova, šest akcija za pamćenje!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 24.10.24. | 10:45

Nenad Bjelica opjevao je drugi Dinamov gol u Salzburgu, pohvalio sve igrače koji su sudjelovali u toj akciji. Ali, zapravo, svih Dinamovih šest golova bili su posebni i vrijedni opisivanja

"Akcija za drugi gol bila je sjajna. Čestitam svima, koji su sudjelovali u tom golu, čak i onima koji nisu dotaknuli loptu. Jer, recimo, Sučić je svojom kretnjom bez lopte otvorio prostor, utjecao na to da akcija završi pogotkom.", kazao je nakon utakmice Nenad Bjelica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I, doista, gledajući više puta taj Dinamov gol, otvara se uvijek nova perspektiva, vidi neki novi detalj, drugi Dinamo gol u Salzburgu bio je - školski. Nekad bismo rekli, akcija za eurovizijsku razmjenu. I onda smo krenuli u glavi premotavati sve Dinamove golove u Ligi prvaka ove sezone. Niih šest! I svaki je stvarno poseban, svaka je od tih akcija bila za pamćenje. Svaki Dinamov gol u Ligi prvaka može se opisivati do sutra, gledati koliko je god puta potrebno. Nijednom Modri nisu zabili iz prekida, nisu zabili nakon odbijanca ili iz nekog slučajno pogođenog udarca s 30 metara, sve golove zabili su nakon izigranih akcija, uz veliku dozu nogometne lucidnosti. Prvi Bayernu, bila je to akcija kola u čitavoj Ligi prvaka, svi igrači Dinama dotaknuli su loptu. A Pjaca je lijepo ubacio, prizemnu loptu prema petercu, tamo je bio Petković, koji je poentirao. Drugi je gol bio onaj bijeg Ogiware i kladnokrvna egzekucija. Izgledalo je stvarno jednostavno!

Protiv Monaca strijelci su bili Petar Sučić i Martin Baturina. Za prvi se gol Sučiću opet 'naklonila' UEFA na svojim stranicama, Mišićeva duga lopta na maksimirskoj kiši, Baturinin bijeg i pravovremeno dodavanje Sučiću, bili su tek uvertira u sjajnu završnicu. Sučić je lažnjakom 'maknuo' braniča Monaca iz igre i onda lobom matirao vratara. Gol, koji se danima vrtio na špicama nogometnih emicija diljem Europe (pogodak pogledajte OVDJE). Drugi gol, nekoliko točnih dodavanja i Baturinin dribling, udarac izvan šesnaesterca u donji kut, neobranjivo (pogodak pogledajte OVDJE). I onda, ova dva u Salzburgu. Taj drugi bio je stvarno remek-djelo, ali i prvi je bio vrhunski. Od ubacivanja Ogiware, lopte Sučića za Ristovskog i njegove povratne lopte do pogotka Sandra Kulenovića! Kao na malom nogometu (pogodak pogledajte OVDJE).

Sve su golove Dinamovi igrači zabili nogom, zasad nijedan glavom, pet od šest 'utrpali' su iz šesnaesterca. Samo je Baturina zabio udarcem izvan kaznenog prostora. Tri su došla nakon povratne lopte s desne strane, od šest dva je zabio Petković (pogodak Red Bull Salzburgu pogledajte OVDJE) po jedan Baturina, Sučić, Kulenović i Ogiwara. Dinamo u prosjeku zabija dva gola po utakmici, gotovo kao i u HNL-u (2,2 gola po utakmici), sljedeća će prilika za popravak dojma i statistike biti u Bratislavi za dva tjedna. No, prvo HNL, treba u domaćem prvenstvu igrati kao u Ligi prvaka.



Tagovi

Sandro KulenovićGNK DinamoRed Bull SalzburgLiga prvaka

Ostale Vijesti