Pixsell
Pixsell

Izbor za najboljeg igrača u 2023: Pet igrača Futsal Dinama, po dva iz Olmissuma, Pule i Squarea, u konkurenciji i tri internacionalca

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.01.24. | 11:52

Specijalizirani portal CROfutsal traži najboljeg igrača futsala u 2023. godini.

Najdugovječniji specijalizirani portal o futsalu CROfutsal krajem godine pokrenuo je deveti izbor za najboljeg hrvatskog igrača futsala u kalendarskoj godini. Trofej CROfutsal podržava i HNS, i ove godine najboljeg hrvatskog igrača futsala izabrat će čitatelji CroFutsala, stručni žiri i novinarski žiri u kojem se nalazi i novinar Germanijaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

CroFutsal nominirao je 15 kandidata za najboljeg igrača godine. Najviše kandidata stiže iz hrvatskog prvaka Futsal Dinama, njih pet (Kristijan Čekol, Tihomir Novak, Luka Perić, Kristijan Postružin i Ante Piplica). Viceprvak Olmissum ima dva kandidata (Antonio Sekulić i Josip Jurlina) kao i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa Futsal Pula (Niko Vukmir i David Mataja) te trenutno drugoplasirana momčad lige, Square (Maro Đuraš i Zoran Primić). Novo Vrijeme dalo je jednog kandidata (Filip Bašković), a na izboru su se pronašla i tri internacionalca, Franco Jelovčić koji nastupa za Anderlecht, Dario Marinović iz Feldi Ebolija i Josip Suton iz Came Trevisa.

Od kandidiranih igrača, četvorica su već osvajala ovu nagradu - Tihomir Novak dva puta (2016. i 2019.) te Franco Jelovčić (2015.), Dario Marinović (2017.) i Josip Suton (2021.) jednom. Novak još ima jedno drugo i dva treća mjesta, Jelovčić dva druga i jedno treće, kao i Marinović. Mataja i Jurlina po jednom su bili treći. Aktualni osvajač nagrade Toni Jelavić nije u konkurenciji budući da je veći dio sezone propustio zbog ozljede

Čitatelji CROfutsala za najboljeg igrača 2023. godine mogu glasati na OVOM LINKU do 9. siječnja.

U stručnom žiriju nalaze se Marinko Mavrović (izbornik Hrvatske), Kujtim Morina (pomoćni trener Hrvatske), Frane Despotović (trener Olmissuma), Matija Đulvat (trener Futsal Dinama), Mladen Perica Štrla (donedavni trener Crnice), Teo Strunje (trener Šibenika 1983), Saša Voldin (trener Osijeka) i Borislav Vuković (direktor Novog Vremena).

U novinarskom žiriju, osim našeg Nike Rukavine, nalaze se još Anđelko Kecman s MaxSporta, Bernard Jurišić s Telesporta, Davor Lopin s Dubrovačke televizije, Ivan Renić iz Slobodne Dalmacije, Mate Primorac iz Sportskih novosti, Tomislav Gabelić iz 24 sata te, dakako, glavni urednik CROfutsala Jerko Šimac.

Najbolji igrač Hrvatske u 2023. bit će poznat sredinom siječnja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti