Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska pobijedila i Englesku, Ćuk smiruje euforiju: “Ovo je rad trenera u klubovima, mi smo samo pokupil šlag”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 16:22

Mladi Vatreni će u utakmici za peto mjesto u nedjelju igrati protiv Portugala (Nedelišće, 11.00)

Posljednjeg dana grupne faze međunarodnog turnira Vlatko Marković, Hrvatska U15 reprezentacija svladala je Engleze te naposljetku zauzela treće mjesto u skupini.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska reprezentacija do 15 godina nadjačala je u Varaždinu engleske vršnjake 3-2. Za vodstvo se pobrinuo Paunović s bijele točke, a početkom nastavka na 2-0 povisio je Benkotić. Potom su Englezi uzvratili, izjednačili pogocima Tavaresa i Kavume, da bi pobjedu Hrvatskoj naposljetku osigurao Chinedu Echue nekoliko minuta prije kraja. Zanimljivo, isti je igrač dan ranije, također u završnim minutama, donio Hrvatskoj i pobjedu protiv Maroka.

“Našao sam dobru informaciju, u Engleskoj se 2009. godine rodilo 400 tisuća muške djece, a u Hrvatskoj iste godine samo 22 tisuće, a Hrvatska je svejedno pobijedila Englesku. U svakom slučaju, ovaj rezultat je i plod odličnog rada trenera u našim klubovima, ja kao izbornik i moj stožer smo ih uspješno uklopili u reprezentaciju i pokupili šlag. Čestitke dečkima, odigrali su odličnu utakmicu, vjerujem da će im ovaj rezultat biti poticaj u daljnjem radu. Pod navodnicima mala Hrvatska pobijedila je veliku Englesku i na to moramo biti izuzetno ponosni”, rekao je hrvatski izbornik Sreten Ćuk, prenosi službena stranica HNS-a.

U nedjeljnom finalu turnira sastat će se pobjednici skupina, SAD i Japan (Varaždin, 17.30), dok će za treće mjesto igrati Engleska i Francuska (Čakovec, 13.30). Hrvatska će u utakmici za peto mjesto igrati protiv Portugala (Nedelišće, 11.00), a za sedmo mjesto igrat će Maroko i Belgija (10.30, Sv. Martin na Muri).

Utakmicu u Varaždinu pratio je viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić.

U15: HRVATSKA - ENGLESKA 3-2 (1-0)

Međunarodni turnir Vlatko Marković, Varaždin.

Strijelci: 1-0 Paunović (25.- 1m), 2-0 Benkotić (45.), 2-1 Tavares (54.), 2-2 Kavuma (57.), 3-2 Chinedu Echue (77.)

Hrvatska: Gračanin, Beljan, Benkotić (od 60. Zirdum), Echue, Hećimović (od 41. Frigan), Kelava (od 41. Krešić), Kolarević (od 60. Saina), Miličić (od 74. Mikulčić), Paunović (od 60. Žeželić), Šimović (od 41. Sabo), Vugrin (od 41. Slatina). Izbornik: Sreten Ćuk.

Međunarodni turnir Vlatko Marković, 3. kolo:

Skupina A: SAD - Maroko 4-2, Hrvatska - Engleska 3-2

Skupina B: Francuska - Belgija 3-0, Portugal - Japan 0-2

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U15Sreten ĆukMemorijalni turnir Vlatko Marković

Ostale Vijesti