REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Guardiola: „Mi osvajamo zbog novca? Pa gdje su onda svi ti naslovi Unitedu, Chelseaju i Arsenalu koji troše jednako kao i mi?“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 09:30

Španjolski stručnjak obračunao se s kritičarima uoči ključnog okršaja sa Spursima

„Na početku sezone nismo razmišljali o četvrtoj uzastopnoj premierligaškoj tituli. Ali kada se u veljači, ožujku i travnju nađete pri vrhu, onda se u svima nama probudi misao o tome da nitko prije nas nije uspio osvojiti četiri zaredom“, otkrio je Pep Guardiola kako je njegova momčad 'utrčala' u sjajnu formu u finišu sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„A znate što je bilo prije toga? Novac je osvajao naslove. I zbog toga je Man. United trebao osvojiti sve trofeje. Sve do jednog. Chelsea također, kao i Arsenal. Jer oni su u prošlih pet godina potrošili jednako novaca kao i mi. Oni su trebali biti na vrhu, ali nisu na vrhu“, osvrnuo se španjolski stručnjak na priče oko toga da su Građani najuspješniji čisto na račun najvećih ulaganja u posljednjim godinama. Nastavio je Pep svoj monolog u jednom dahu:

„Zbog toga Girona ne bi trebala igrati Ligu prvaka, a niti Leicester nije trebao osvojiti Premier ligu prije par godina. Sada je dosadno? Ne, nije dosadno. Nevjerojatno je teško biti ovdje gdje smo mi i željeti ponovno osvojiti naslov. Napraviti stvar koju nitko još u Engleskoj nije napravio, to je posebno, iznimno. Povijest je pred nama i vrijeme je da to napravimo. U suprotnom, Arsenal će biti prvak“.

A put do naslova vodi preko Tottenhama, večeras od 21 sat Građani gostuju u Londonu.

„Očito je da imamo samo jednu opciju: pobijediti. I zbog toga je naš način razmišljanje prilično jednostavan – ako ne pobijedimo u ovoj utakmici nećemo osvojiti Premier ligu. Moramo jako dobro znati kakva je Tottenham momčad. Radi se o proaktivnoj momčadi, znatno drugačijoj nego prijašnjih sezona. Jako su agresivni i nije bitno gube li 0-4 na Anfieldu, oni nastavljaju sa svojim planom igre u koji vjeruju do samog kraja. Znamo što nas čeka, ali moramo pobijediti“, dodao je Guardiola.



Tagovi

Premier ligaManchester CityPep GuardiolaTottenham

Ostale Vijesti